Last news in Fakti

24 Април, 2024 15:41 1 662 27

Румен Спецов: Оръжието на журналиста трябва да е истината

  • румен спецов-
  • нап-
  • оръжие-
  • скандал-
  • българия

НАП и служителите ѝ не бива и няма да бъдат инструмент за ничие влияние и натиск

Румен Спецов: Оръжието на журналиста трябва да е истината - 1
Снимка: БГНЕС

„Истината би трябвало да е оръжието на журналистите, а след инцидента в София със служителя на НАП и Димитър Стоянов, вместо истина, има недопустима спекулация и изкривяване на фактите. Това се вижда ясно от пълния запис, който беше разпространен в медиите“, каза Румен Спецов, изпълнителен директор на приходната агенция. По думите му служителят на НАП е станал жертва на брутална агресия и арогантност, демонстрирана на улицата от страна на Стоянов.

„Не се интересувам кой и защо изкривява фактите, но няма да позволя НАП да бъде въвличана в чужди сценарии за „изчистване“ на нечий имидж.

В Агенцията работят честни и достойни хора, които заслужават уважение за работата и усилията, които полагат ежедневно в интерес на обществото. Истинските журналисти не подменят истината, за да я направят удобна за лични или чужди интереси.

Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба и не нападат хора. Оръжието на журналиста е истината. Това е и моето оръжие. Заявявам, че няма да толерирам по никакъв начин замесването на името на НАП в определени медийни публикации с цел обслужване на политически или бизнес поръчки.

От нашата работа зависят приходите в държавния бюджет, а без приходи, няма държава.

НАП и служителите ѝ не бива и няма да бъдат инструмент за ничие влияние и натиск. Обществото и нашите служители могат да бъдат спокойни, че всеки ден, в който съм изпълнителен директор на НАП, ще защитавам тях и интересите на държавата“, категоричен е Румен Спецов.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    43 1 Отговор
    А на нападжията - бухалката.
  • 2 Вън спецов

    55 1 Отговор
    Боклук си Спецов много добре знаеш че всички служители на нап са там защото са поставени да изпълняват поръчки

    Коментиран от #5

  • 3 Име

    35 4 Отговор
    Спец, гушкай Асен!
  • 4 българка

    41 1 Отговор
    Всички са мно-о-о-о-о-о-го честни, особено г-н Спецов! Но най-добре се справят под командата на ББ или ДП и играта "тука има-тука нема" започва.
  • 5 Влюбен

    24 2 Отговор

    До коментар #2 от "Вън спецов":

    Спецов е много е красив ! Знаеш ли как изглежда само по прашки?!

    Коментиран от #8

  • 6 Вук

    38 0 Отговор
    е по тая логика НАПаднатият трябва да се защитава с калкулатор
  • 7 Не бил живял в България казаха

    28 0 Отговор
    Тез МВР-то на луди ли се правят..във всяко американско село когато някой открадне бонбон излиза шерифа с говорителите си и дава пресконференция какво е станало пред журналисти..говорим за инцидент на публично място със свидетели..информционното затъмнение дето го пускат от следствието само им предоставя възможност на милиционерите да интерпретират случката според това кой на кого е роднина..да излиза шефа на районното с тия полицай дето са били на място и да почват да дават отчет
    Пък на тоя мога да му кажа само че и оръжието на данъчния трябва да е писалката но оня техния го застреляха като куче посред бял ден и до ден днешен е неизвестен извършител
  • 8 И аз бях

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Влюбен":

    Ама в кака му...добричлийка...
  • 9 незнайко

    36 1 Отговор
    Защо се говори само за Димитър Стоянов ? Как се казва другата личност в конфликта ? Защо показват само мометнта с оръжието ? ЗАЩО НЕ ПОКАЖАТ ЦЯЛАТА СВАДА ?

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 румен що осъжда журналиста

    15 1 Отговор
    нападжията не е бил сам , на киното е пян и се изкача още щом колата паркира отсреща . Мести я журналиста и го блъска . Препирнята е дълга а разговора неизвестен . Има и поемни лица на съда с шише водка и смърдят . румен така ли се държи . плюва , клати се . Явно мрази бърд и се обяснява 2-3 пъти какво е разбрал и какво мислел .
  • 12 Дедо ви...

    26 0 Отговор
    Истината е че на твоя човек по нищо не му личи че е охранител. Съгласно закона ни униформа ни баджо. Всичката ви е изуй гащи. На видеоклипа ясно се вижда че през цярлото време агресия проявява вашия човек и налита на бой, а оръжието е за самозащита!!! Лалажиййй......
  • 13 Конспиратор

    15 2 Отговор
    Когато някой нападжия те гони и напада, или бягаш заедно с жена си, или се обръщаш и го респектираш.
    Иначе: 😜Вуте, като имаш пищов, защо яде бой? -Пищово ми е за зор-заман.😜
  • 14 ...

    7 1 Отговор
    Под номер 9.
    Клуб Z, на живо гледайте.
  • 15 друг гост

    16 0 Отговор
    А пък оръжието на данъчния чинивник трябва да е морала.
  • 16 Реалност

    21 0 Отговор
    Павел Иванов Лисев, роден 83 г. е служителят на НАП, който в нетрезво състояние нападна вербално и физически нашия журналист Димитър Стоянов и неговата съпруга. Той не беше задържан за действията си, за разлика от Димитър. Няма и обвинения срещу него. Баща му Иван Лисев е бил явочник "Росица" от Държавна Сигурност. Той е свързан с фирма която дължи и към днешна дата 49,108.44 лв, на НАП, където работи синът му. Очевидни зависимости.
    Припомняме, че шефът на НАП Румен Спецов също е шиканирал фиска с фирмата "Гранекс", която продал на клошар с 1,5 млн. дълг към НАП. Днес Спецов заставал зад служителя си Павел Лисев. Срещу Спецов има досъдебно производство за данъчната измама с фирмата, така че ще застане и отпред и отгоре и отдолу ако му наредят от прокуратурата.
    МВР-министърът Калин Стоянов също ще застане в каквато поза пожелаят кукловодите му. И срещу него има две досъдебни производства.
  • 17 Истината

    15 2 Отговор
    Явочник "Росица". Това е агентурното име на бащата на келемето от НАП Павел Иванов Лисев, което нападна Димитър. Все по-отчетлива става ченгеджийската постановка.

    Фалшив данъчен инспектор рекетира търговец да му плати 600 лв., за да не му напише акт. Случаят е разкрит от полицията и стига дори до ДАНС. Три години по-късно развръзка няма. Има обаче съмнения за властови чадър. Защото фалшивият инспектор Георги Шурелов е зет на сегашния вътрешен министър Калин Стоянов. А министърът му се явява шурей съгласно именника на българските роднински връзки.
  • 18 Краси Марков

    16 1 Отговор
    Спецов се уплашил, че чак е напълнил гащите. А кой те кара да говориш глупости вчера?
  • 19 Кажи честно ...

    17 1 Отговор
    Прочетох, че г-н Спецов заставал зад всички честни служители на НАП. Гледам, никой не е застанал пред него.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ФЕЙК

    5 0 Отговор
    Оръжията на "политиците" са КРАЖБА, ЛЪЖА, МУШЕНГИЙСТВО, ДЕБЕЛООЧИЕ И ДЕБЕЛО Г. .. ЗИЕ !
  • 22 Димитър Стоянов

    6 1 Отговор
    "Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам". Това каза пред БНР журналистът Димитър Стоянов, който беше арестуван след спречкване със служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър".
    "Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт", обясни той защо е извадил законно притежавания си пистолет.
    И разказа какво и как се е случило, след като днес медиите публикуваха целия запис без звук: "Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека, точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитвах да си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак", разказа Димитър Стоянов.
    И призна: "Аз не разбрах, че е служител на НАП. Отидох да се освидетелствам в "Пирогов" и да подам жалба в 5-о РПУ и там ме задържаха. Аз съм този, който подаде сигнала на 112 и отказаха да
  • 23 Жоро

    9 2 Отговор
    Аз пък от години се разхождам с оръжие, ходя на море с оръжие, ходя да пазарувам с оръжие, даже хвърлям кофата за боклук с оръжие. Това прави ли ме лош, ненормален или нещо друго. В един от много редките случаи, когато бяп без оръжие, направих забележка на група келеши че гърмят пиратки, и ме заплашиха, че ще ме стралят с фойерверк. Оръжието е супер необходимо в държавата на мафията.
  • 24 Демократ

    8 2 Отговор
    Защо Димитър Стоянов е с рана на главата, а на нападателя му му няма нищо?Нали истината е най-важна, а всички ние виждаме и няма отговор на този въпрос. Да вярваме на очите си, или на приказките на който и да е? Разследващите журналисти в България вече са редки птици и трябва да ги пазим, защото само те казват истината с факти и документи, а не с празни приказки. Димитър Стоянов отдавна е обект на нападения затова и ходи с пистолет, за да се пази сам,като го нападнат и въпреки,че не е нападнал нападателя ,пак лъжите са безкрай. Разследва в момента вътрешния министър, който е специалист по бой на невинни- под колоните на президентството и пред стадиона !
  • 25 Морски

    1 3 Отговор
    Този мозъкът му е толкова разбъркан от анаболи, че вече говори глупости!
  • 26 Бай Ху (By Who)

    1 1 Отговор
    В нап работят само селски мутри и лелки с грозно отношение към хората.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове