827 6

ГЕРБ ще обяви кандидатпрезиденската си двойка до 2 октомври

Кандидатпрезиденската двойка на ГЕРБ ще бъде обявена на по-късен етап. Това обяви в "Денят започва" по БНТ Цветан Цветанов. Според него нормален срок за обявяване на президентската кандидатура е до 2 октомври. 

Забавянето се налага не от това, че ГЕРБ няма решение. Кандидатът за президент на ГЕРБ е с управленски опит и е добре познат в европейските столици. Цветанов допълни, че от партията са заложили на медиатор, който да е способен да се справи с усложнената международна обстановка.

"Имахме намерение да бъде обявена в средата на септември. Смятам, че от 20-22 септември до 2 октомври е нормален срок, в който може да бъде представена кандидатпрезиденската двойка. Това забавяне се налага не от това, че нямаме решение. Това забавяне се налага от това, че искахме през всичките тези месеци правителството, местната власт, парламентът да работят спокойно и аз смятам, че успяхме", посочи Цветанов.

Оценка на мандата на президента Росен Плевнелиев трябва да бъде направена след ротацията, каза още Цветан Цветанов. Към настоящия момент той отчете, че президентът Плевнелиев е имал много труден мандат. Той припомни, че през 2013 и 2014 година президентът е бил натоварен с изключително голяма отговорност да състави два служебни кабинета, които да проведат парламентарни избори. Противопоставянето и генерирането на изкуствено напрежение в политическите партии рефлектира върху обществените нагласи и създаде нездрава среда, коментира още Цветанов. 

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Роската
  Отговор
  1 09:59  29.08.16
  Кандидата на ГЕРБ трябва да бъде обявен ден преди изборите. Това е още нормално за ненормална държава.
 • 7777777
  Отговор
  2 10:59  29.08.16
  Вземете да издигнете бат САЛИ, след като от години всички партии купувате цигански гласове, той е най подходящият кандидат за обединител на нацията, пък и всички партии ще бъдат единни в решението си!
 • 3 11:34  29.08.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Д'Мин
  Отговор
  4 13:35  29.08.16
  ГЕРБ нямат опонент. За съжаление.
 • кроко
  Отговор
  5 15:28  29.08.16
  Ааааа, може и по-късно, бе! Що толкова бързате? Даже има и достатъчно време да внесете една поправка в изборния кодекс, която да позволява кандидатите да са тайна ;)!
 • Тиквата
  Отговор
  6 20:25  29.08.16
  Цървул, бягай да подготвиш нашите протоколи от изборните секции.

Напиши коментар:


Публикувай