Last news in Fakti

27 Април, 2024 06:09 1 419 11

"Хамас" проучва официалния отговор на Израел на предложението за примирие

  • израел-
  • хамас-
  • примирие

Израел се противопоставя най-вече на постоянно прекратяване на огъня, като вместо това настоява за няколкоседмична пауза в боевете

"Хамас" проучва официалния отговор на Израел на предложението за примирие - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Палестинското ислямистко движение "Хамас" съобщи днес, че проучва израелско контрапредложение за спиране на огъня в Газа и освобождаване на заложниците, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

""Хамас" получи днес официален отговор от ционистката окупация на позицията ни, която бе връчена на египетските и катарските посредници на 13 април. Движението ще проучи това предложение и щом приключи, ще представи своя отговор", заяви в комюнике вторият човек в политическото крило на "Хамас" за ивицата Газа - Халил ал Хая.

В изявление от 13 април движението "Хамас" обяви, че е представило на египетските и катарските посредници отговора си на предложеното примирие с Израел в ивицата Газа, като настоява за постоянно спиране на огъня.

Без да отхвърля изрично съдържанието на предложеното примирие, "Хамас" потвърди отново своите изисквания, а именно "постоянно прекратяване на огъня", изтегляне на израелската армия "от цялата ивица Газа", "завръщане на разселените хора в техните райони и домове" и "увеличаване на хуманитарна помощ", влизаща в Газа.

Израел се противопоставя най-вече на постоянно прекратяване на огъня, като вместо това настоява за няколкоседмична пауза в боевете, преди да предприеме сухопътна операция в Рафах например. Той отказва също да се изтегли от цялата територия.

Контрапредложението, подробности от което не се оповестяват, съвпадна с пристигането на египетска делегация в Израел вчера, за да се опита да възобнови преговорите за примирие в Газа, обвързано с освобождаване на заложниците.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 6 Отговор
    Хамас са терористи
  • 2 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 3 Отговор
    ХАМАС СА ТЕРОРИСТИ И ............... ПУТЛЕР Е ТЕРОРИСТ ............... ФАКТ !
  • 3 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 2 Отговор
    АТЕНТАТА В ЦЪРКВАТА СВ. НЕДЕЛЯ Е .............. ТЕРОР НА КОМУНИСТИТЕ ........... ФАКТ !
  • 4 Рошко

    5 6 Отговор
    Ще стигнат ли 60 милиарда за укрия и 20 за исраел,?!!??? Предложението щом е от ционисти а хамас ще си помисли ме навежда на мисълта че някои започнаха да разбират че с напечатана хартия не могат да си купят света, а за Хамас едно голямо браво, така се живее и умира за свобода

    Коментиран от #5

  • 5 Ислямофоб

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Ей копейка бягай в евразия!

    Коментиран от #6

  • 6 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ислямофоб":

    Евразия вече е при нас, що да бегам.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.