761 0

Властта и опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало

България посреща този политически сезон в среда на международна нестабилност, заяви Кънев

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анжелина Димитрова

Новите носители на властта и от лявата опозиция се държат все едно ЕС и НАТО са минало. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев от името на опозицията в Реформаторския блок в декларация по повод началото на новия парламентарен сезон. Според него, страната ни възприема стратегия на едностранни отстъпки и сепаративни договорки.

„Когато говорим за силните модерни държави като за Велики сили, аз си спомням за 1883 г., когато българската делегация отива да поздрави новия руски император Александър Трети за възкачването му на престола“, заяви Кънев.

„Ние категорично отхвърляме политиката на двустранно договаряне с Турция и Русия по въпроси, засягащи общата европейска политика“, каза още той.

„Ние категорично отхвърляме примирението, с което приемаме за даденост позиции на ЕС и НАТО, когато не защитават достатъчно българския национален интерес“, посочи Радан Кънев.

По думите му България посреща този политически сезон в среда на международна нестабилност. Преди всичко основният гарант на икономическата ни стабилност и благосъстояние в задълбочаваща се криза се намира в ЕС, каза още той.

Според него българските граждани се чувстват по-объркани кои са верните политически ходове за излизане от кризата: „Не е разбираемо, непростимо е управляващите - хората на които гражданите с гласа си са възложили цялата отговорност, всички ние - управляващи и опозиция, да се поддаваме на тези страхове, на тази несигурност и това объркване.“

София / България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай