914 0

Първо изложение „Подкрепяме българското“

Повече от 30 производители на плодове, зеленчуци, консерви и вино, мед и млечни продукти се включиха в първото изложение „Подкрепяме българското“ във Варна.

С него стартира кампанията на Министерството на земеделието и храните в подкрепа на родните производители и преработватели, която ще обиколи областните градове на страната. Всички изложения ще се съпътстват от срещи на екипа на МЗХ с представители на земеделските общности от съответните области.

„Искаме да покажем на всички българи, че България произвежда хубава, качествена храна, която помним от детството си. Възстановява се балансираното земеделско производство, имаме устойчив тренд на ръст при трайните насаждения. В последните две години страната произвежда повече плодове и целенчуци, а тази година можем да се похвалим с абсолютен рекорд в добивите на пшеница“, заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриване на изложението на входа на Морската градина.

По-късно министър Танева коментира, че за да се генерира доход, не може да се разчита само на помощи и субсидии: „Такъв доход може да се постигне с професионализъм в производството и трябва да стимулираме такива практики“. Тя посочи, че по данни на министерството добивите на земеделските производители от област Варна са над средните за страната, а инициативите на МЗХ имат пълната подкрепа на местната власт. „Фермерските пазари се радват на все по-голям интерес, особено в по-големите градове. С кмета на Столична община Йорданка Фандъкова също работим много добре и имаме още няколко такива инициативи“, каза министър Танева.

Варна / България


Напиши коментар:


Публикувай