594 1

БСП: Кандидатите за президент да заявят отношението си към парламентарното управление

БСП: Кандидатите за президент да заявят отношението си към парламентарното управление
Снимка: БСП

Кандидатите за президент да заявят отношението си към парламентарното управление. Това посочиха от БСП в декларация по повод 70-ата годишнина от референдума, който обявява България за република.

В декларацията, прочетена от парламентарната трибуна от Янаки Стоилов, се посочва, че подкрепата за парламентарно управление предполага възстановяване на доверието към политическите партии.

В предстоящите президентски избори кандидатите и подкрепящите ги партии ясно трябва да заявят отношението си към парламентарното управление, към развитието на България като демократична, правова и социална държава, към ролята на България в Европейския съюз и съвременния свят. Да изразят ясно позициите си по острите актуални въпроси на миграцията, енергийната сигурност, обсъжданите търговски споразумения и други важни аспекти на националното развитие и националната сигурност. Да поемат конкретни ангажименти пред българските граждани, се казва в декларацията.

Кризата на политическото представителство и в частност на политическите партии е предизвикателство пред парламентарната република. Въпросът е дали тя ще бъде в действителност република на народа и за народа или ще обслужва и прикрива властта на малцина, които в името на собствените си интереси са готови да отстъпват от националните интереси, подчертават от БСП.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • баба цоцолана
    Отговор
    1 12:10  08.09.16
    С една дума да са като сегашния президент а не мижитурки като Гоце!

Напиши коментар:


Публикувай