Last news in Fakti

25 Април, 2024 08:35 1 045 14

Иван Таков: Видяхме абсолютното неумение на ръководството на БСП да обединява и да обедини лявото

  • бсп-
  • избори

В момента за тези избори има едно абсолютно разроено ляво по всички линии. Това ще бъдат поне 3 отделни листи, което е изключително лошо, каза социалистът

Иван Таков: Видяхме абсолютното неумение на ръководството на БСП да обединява и да обедини лявото - 1

"Винаги ще работя за БСП - БСП е моята партия. БСП трябваше да е обединителната сила, трябваше да е спойката за тези национални избори 2 в 1. Явно няма да се получи. Разочарован съм, че лявото в момента е раздробено на тези парламентарни избори".

Това коментира пред БНР Иван Таков - бивш председател на Софийската организация на БСП и общински съветник в СОС.

Според него вътрешното разцепление на БСП е най-големият проблем на партията. Много е тъжна констатацията, каза той и даде пример с Враца, за която област се говореше като за "червена крепост", а сега партията няма нито един кмет.

"Колко трябва да е силна една амбиция, за да пожертва една идея за собственото си оцеляване. Защото БСП е идея и идеал за поколенията социалисти. Това е тъжна констатация. Това е лошо въобще за България, защото големият разговор е за спасението на България, а то минава през спасението на БСП и спасението на лявото. В тази ситуация видяхме абсолютното неумение на ръководството на БСП да обединява и да обедини лявото, с което да е ясен контрапункт на всичко, което се случва в последните месеци в държавата", изказа мнението си Таков.

Той е категоричен, че роенето в ляво не е добро. На местните избори в София показахме как обединеното ляво може да печели и да върви напред, подчерта общинският съветник.

"В момента за тези избори виждаме едно абсолютно разроено ляво по всички линии. Това ще бъдат поне 3 отделни листи, което е изключително лошо", смята той. Иван Таков се надява Ваня Григорова "да не заиграва с никой" след изборите. Надявам се да не отстъпи от принципите и идеите си, а именно защитата на работещите българи, посочи той.

Според него обединението на лявото трябва да мине през нови лица и нови идеи.

Нашите принципи са ясни и категорични, отбеляза още общинският съветник и добави: "Ние сме ги представили пред нашите избиратели по време на местните избори. Ние не сме отстъпили от тях и няма да отстъпим във воденето си на политика в Столичния общински съвет".

Не подкрепяме вижданията на един или друг ръководител, категоричен беше също той. И напомни за манифеста, с който са излезли по време на изборите и в който има ясна визия за управлението на града, както и ясни политики. Ние ги отстояваме и част от тях вече сме реализирали, подчерта Таков и добави: "Работим усърдно, за да защитим всички тези. Мисля, че този мандат може да се превърне в успешен мандат за левицата в СОС".

Бившият председател на Софийската организация на БСП е учуден от решението на Елена Йончева да приеме номинацията на ДПС за техен кандидат за евродепутат:

"Предвид невъзможността по друг начин да продължи своята работа в ЕП, явно е стигнала до някакъв компромис за себе си. Не мога по друг начин да си го обясня".

Хората са скептични, отчаяни, коментира Таков във връзка с предстоящите избори. По думите му тези 9-10 месеца на сглобяване и разглобяване не са донесли нищо положително за доверието на хората. Затова избирателната активност, според него, няма да е по-висока от тази на последните парламентарни избори през април миналата година. Много ще е трудно да се спечели отново доверието на избирателите, смята той. И изказа мнение, че избирателите отново ще бъдат излъгани:

"Заявките "никога с тези", "никога с онези" бяха и при предходните избори и видяхме как направиха една сглобка и подмениха вота на избирателите. Тези заявки са само предизборни фишеци. Ще видите как много бързо след изборите ще намерят някакъв евроатлантизъм в сърцето си или друга подобна причина, за да се съберат отново и да седнат на софрата".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек без достойнство

    18 5 Отговор
    Що се сглоби с ГЕРБ в София бе Таков. Кого лъжеш? Ти си никой вече. Нинова те наказа, защото си предаде партията и избирателите. Поне замълчи
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Леви мравки

    10 6 Отговор
    Пълзят във всички посоки и изгарят от слънцето.
  • 4 прокопи

    6 4 Отговор
    Защо не отидеш при дядо ти и да го питаш как да се оправите?
  • 5 А ми

    5 4 Отговор
    Няма кой да ти заби един шут ама с ботуш.
  • 6 Чума

    8 1 Отговор
    Главчев скоростно изкупи зърнари и пенсионери от най нисш тип, вие издигате лозунги и теореми! Парите за по заможните пенсионери, вчера бяха дадени на зърнарите, вместо великденски подарък към пенсиите ви! Зърнарите са местните феодали по места и изкупуват доста вот! 50 000 са и получават поредния транш, с който да изкупят електората! Само тяхната бройка, умножена по членовете на семействата им и по 50 изкупени от тях лични работници - трактористи, комбайнери, полевъди, местни цигани и пропаднали типове, каквито има във всяко село откак свят светува и = на Герб - победа! Даскалите бяха 150 000, когато ги нахрантутиха начално! Администраия, тлъсти милиционери - дори 30% за Герб победа са малко при тази потенциална еректорална мощ!

    Коментиран от #9

  • 7 инж. Ганчо Илков

    5 1 Отговор
    Александър Лилов, когато Разработи Сценария на Прехода, не случайно виждаше Краха на БКП. Макар и преименувана (по същият Сценарии), Той я определи със затихващи Функции до нейното заличаване. Лошото за България е, че няма Обединена (Коалирана) Опозиция, Стабилен Коректор на Управляващите. Синдикатите са на Ясла. Подават им Фураж, организират псевдо Протести. Обединение между Политически Проекти, само във Вид на СГЛОБКИ, за Временно Ползване. Всеки гледа да Води "Бащина Дружина". Няма Обсъждане на Програмни Действия, с Разработена Тактика и Дисциплина, няма Принципи. Води ни Войводо, ние си знаем Пътя! На това Краят му не се Вижда.

    Коментиран от #8

  • 8 защото не съм инженер

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "инж. Ганчо Илков":

    През годините на Прехода БКП/БСП управлява доста години и Сътвори доста Глупости. Сега пак ги Творят, но нямат Достъп до Властта.

    Коментиран от #13

  • 9 Не ти излиза сметката

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Чума":

    Виж календарчето:
    26 април - изплащане на добавката към пенсиите
    7 май - изплащане на пенсиите за месец май
    15 май - изплащане на добавките на зърнопроизводителите
  • 10 Димитров

    3 0 Отговор
    Затова вина имат обаче всички ръководства от лявото пространство
  • 11 Здравков

    7 1 Отговор
    А бе Таков, не измисляйте отново колелото. Попитай баща си или дядо си , как беше преди. Организирайте общ Отечествен фронт / ОФ/ в съюз с безпартийни симпатизанти и това е.
    А Елена Йончева е резултат на дългогодишен Проект на ДС. ДС я издържаше в "ПЪТЕШЕСТВИЯТА" и като "ТОП ЖУРНАЛИСТ" . После БСП я вкараха в ЕП, да руши и да пречи на напредъка на Народа си и Родината си, както и наградата да взема значителна заплата. След като БСП няма да я предложи, представителите на ДС - ДПС получиха задача да я вкарат в ЕП ,да извършва същите дейности. Нищо странно...просто задача на ЗАДКУЛИСИЕТО.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 инж. Ганчо Илков

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "защото не съм инженер":

    Сценария на Александър Лилов не е Завършен. Целта му: Обсебване Икономиката от Децата и Внуците на "Активните Борци" (Облагодетелстваните от бившите Болшевишки Партиини Ръководители) се Изпълнява. Сценарият предвижда: "Затихващи Функции на преименуваната БКП в БСП до пълното и заличаване!". Това също се Изпълнява. Виждаш, че гладните за Власт създават Политически Проекти. Статуквото не се Променя.
  • 14 Ирина

    0 0 Отговор
    🍓 Г­­о­­­р­­е­­­щ­­и­­­ ­м­­о­м­­­и­­ч­­­е­­т­­а­­ ­в­­­и ­о­­­ч­а­к­в­а­­т 👉 ­𝗡­­­𝗨­­𝟮­­­­𝟭­­­­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове