899 3

Български и американски летци пазят небето ни

Анжелина Димитрова

Днес в авиобаза "Граф Игнатиево" ще започнат тренировките на предвидените за изпълнение на съвместни задачи по Air Policing сили и средства, съобщи "24 часа".

В нея ще вземат участие български и американски екипажи на самолети Миг-29 и F-15. Тренировката ще се проведе под управлението на Обединения център за въздушни операции - ТОРЕХОН, Испания и Центъра за управление - София.

Решението за усилване на охраната на въздушното пространство на страната ни от военновъздушните сили на България и на САЩ беше прието от правителството на Република България на 24 август тази година. Съвместните мисии по охрана на въздушното пространство на страната ни ще се извършват в рамките на Интегрираната система на НАТО за противовъздушна и противоракетна отбрана.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Не пазят нас
  Отговор
  1 12:22  09.09.16
  Подготовка за война с РУСИЯ. Няма нищо общо с защита въздушното пространство на някаква си България. Тази ние за тях не съществуваме. Има само глобални интереси на една нация а другите сме консумативен материал.

  Коментиран от #2

 • работник и колхозничка
  Отговор
  2 12:43  09.09.16

  До коментар #1 от "Не пазят нас":

  Още по лошо беше когато бяхме при руснаците !Само като си помисли човек каква армия хранехме ....!И то не за друго (то и тогава русия не можеше да се изправи срещу Свободния свят) ами само и само да не допуснем в Чехословакия да наделее здравия разум над здравите сили!

  Коментиран от #3

 • не съвсем
  Отговор
  3 13:40  09.09.16

  До коментар #2 от "работник и колхозничка":

  Прав си за безумността на тогавашното положение, но не съвсем. Нещата не са толкова простички, колкото ги описваш. Но щом сме я имали тая армия, значи сме можели да си я позволим. А сега 20 самолета не можем да си позволим.

Напиши коментар:


Публикувай