2 190 4

Митьо Очите: Вярвам на българската полиция и правосъдието

Господ си знае работата, каза още той

Митьо Очите: Вярвам на българската полиция и правосъдието
Анжелина Димитрова

Три месеца след стрелбата в „Слънчев бряг”, при която пострада тежко, Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, той даде първото си телевизионно интервю за bTV. В момента Желязков се възстановява в балнеохотела в Поморие, но му предстои още дълго лечение. Признава, че заради това ще ходи в Истанбул, а след три месеца ще стане ясно какви точно операции му предстоят. 

„Нормално е да се притеснявам. Жив човек, който каже, че не се притеснява, ще излъже”, казва той. На въпрос какво му предстои, отговаря, че Господ си знае работата.

Сега Желязков е отслабнал с около 35 кг, но в гласа му личи увереността, че скоро отново ще е на крака. Няма да е все така, повтаря Митьо Очите.

Каква е истината за станалото в „Слънчев бряг” все още е неясно, но има записи от камери, които биха могли да хвърлят светлина върху събитията от онази вечер.

Самият Желязков казва, че е имал уговорка с приятели за вечеря в клуба и не е бил въоръжен, както и никой от хората с него. Що се отнася до бронежилетката – която вероятно е спасила живота му, нея носел винаги.

Не знам защо стреляха, явно са ни чакали, разказва той.

По думите му не познава нито Божидар Кузманов (Божо Кравата), нито останалите от неговата група. „Не познавам Божо Кравата. Там го видях за първи път“, заяви Желязков.

Попитан кой му е подготвил стрелбата и кой му е най-големият враг, отговаря, че не знае и „те” трябвало да кажат. Според него другите се страхували, но само пред телевизията.

„Като стреляха – не се страхуваха, изкарват се жертви. Когато човек го е страх, като иска да се укрие, отива в полицията. Аз вярвам на българската полиция и правосъдието”, казва той.

На въпроса дали го пази някой от властта, отговаря така: „Може ли за две паркоместа да ме убият – убиха един човек, раниха друг. Кой да ме пази? Когато трябваше, осъдиха ме. Излежах присъда от шест години. Каквото имах към държавата, съм си го платил. Хванах се на работа. Какво работя? Каквото съм ви казал, това. Консултант.”

Несебърският бос бе категоричен, че никой не е сплашвал с некролози. „Това сами си го рисуват. На това положение как си го представяте да пращам некролози”, попита той.

Той е нормален човек с нормално семейство, изкарват го страшилище, казва за него съпругата му. Един от адвокатите му пък обяснява факта, че носи бронежилетка с факта, че клиентът му е „по-екстравагантен”.

Желязков е бил разпитван, но засега нямало основания да му повдигат обвинения. Съществуват обаче слухове, че това ще се случи.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Телевизора на Елвис
  Отговор
  1 09:33  09.09.16
  Давайте му трибуна на тоя селски дис да си каканиже тъпотиите, давайте. Цял Бургас иска да му пикае на гроба, а по медиите ангел го изкараха едва ли не.....
 • генерала
  Отговор
  2 09:38  09.09.16
  Язък за труда по лечението, защото виждам един мъртвец, тоя няма да изкара още дълго. За съжаление в Бълхария само бандитите вярват в полицията и правосъдието, а причината за това е ЯСНА.
 • генерала
  Отговор
  3 09:41  09.09.16
  Аз определено не виждам разлика между Бай Тошо 2 и Очите, и двамата приказват едни и същи тъпотии и измислени истории. Може би за това Гроб не са излъчили кандидат за президент, чакат Митьо Очите да се оправи. :)
 • mediator37
  Отговор
  4 10:27  09.09.16
  Като ги осакатят за цял живот (защото всичко се връща на този свят) и почват да вярват. В бога, в милицията, в районния прокурор. И ги виждаме благодарение на пресата едни човечни, мили, земни, обикновени хора, като нас едва ли не, но надали.

Напиши коментар:


Публикувай