729 1

Диян Стаматов: Агресията е основен проблем в училище

Тя е в пряка връзка със силно нарушената комуникация между деца и родители, коментира заместник-министърът на образованието

Диян Стаматов: Агресията е основен проблем в училище
Снимка: Ладислав Цветков, bTV
Стефанаки Йоанис

„Агресията е един от основните проблеми в училище, но тя е в пряка връзка със силно нарушената комуникация между деца и родители”, коментира зам.-министърът на образованието Диян Стаматов по повод скандалния видеоклип, в който две момичета бият и унижават своя съученичка.

„Без да упреквам самото дете, но липсата на разговор вкъщи до голяма степен води до подобни проблеми”, категоричен е Стаматов. По думите му фактът, че 14-15 годишни деца получават смарт телефони, води до лоши неща, ако липсва комуникация с родителите. „Това е една нова култура, в която родителят трябва да говори постоянно с децата си”, смята заместник - министърът.

„Ценностната система на съвременния свят е в криза. Може би подобна агресия е един от ефектите на емоционалното прегаряне, на демотивацията да учиш”, смята психологът Христо Монов. Той е категоричен, че не трябва отговорността да се прехвърля изцяло на училището и преподавателите, а трябва да се търси обяснение и от родителите на насилниците.

„Ролята на медиите е много важна – кои са най-често срещаните герои, да не би да са хора с добри академични постижения? Живеем в свят на имитацията”, смята Монов.

„Сигурен съм, че Станислава Величкова ще покаже съвременния образ на учителя”, каза Диян Стаматов по повод публикации в медиите за младата и красива преподавателка.

Стаматов е бил директор на 119 СОУ, където втора година преподавателка е обявена за „най-секси”, като лично той е назначил и двете учителки. „Има много красиви колеги, има много кадърни колеги. Имах щастието да ръководя един екип от добре балансиран възрастов състав от хора”, смята Стаматов.

„Съвсем скоро голяма част от колегите ще преминат в пенсионна възраст и на тяхно място трябва да се назначат млади хора, за да има приемственост”, допълва зам.-министърът.

България


Още по темата

 • Майка: Дъщеря ми не е агресивна

  Майка: Дъщеря ми не е агресивна

  Клип с две шестокласнички, които унижават и бият друго момиче взриви социалните мрежи и предизвика редица сериозни въпроси. Репортер на Нова ...
  16.09.2016
  2 791
  3
 • Клип с бой между деца потресе социалните медии

  Клип с бой между деца потресе социалните медии

  Клип, който се разпространява в социалните мрежи, показва нов фрапиращ случай на агресия между деца. Жертвата и нападателят са момичета, чиято ...
  14.09.2016
  3 688
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Срам
  Отговор
  1 12:33  17.09.16
  Как не ги е срам . Не искат да признаят истината. Капитализмът с неговата алчност за пари е причината. ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР ДЕЦА ОТ 3Г. НАГОРЕ ГЛЕДАТ НАСИЛИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА . Секс , кърви, насилие. Това е накратко съдържанието на програмите на TV каналите. А печалбата чрез атакуване на най-ниските страсти на човека е в основата на капиталистическия мироглед - така наречената идея за силната личност. Гнус ме от това общество...

Напиши коментар:


Публикувай