828 2

Печатат винетките за догодина, остават на същите цени

Преглед на печата

Анжелина Димитрова

Винетните стикери за 2017 г. вече се печатат, съобщиха за в. „Монитор” от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). От ведомството подчертаха, че те ще са на същите цени както и тази година. За леки автомобили те са 97 лв. за годишната, за месечната -30, а седмичната - 15. Всички товарни автомобили над 3,5 т независимо от екологичността на двигателя си и категорията си плащат дневна винетка от 21 лв. Годишните варират от 808 лв. до 1743 лв., месечните - от 80 до 174 лв. и седмичните - от 40 до 87 лв.

Убиецът на детето в куфара стискал зъби и ги чупел

Руснакът Герман Костин, подсъдим за убитото дете, намерено в куфар край Пасарел, измисли нова причина да поиска да излезе на свобода. Вчера пред Софийския градски съд той се оплака от болки в крайниците и че в ареста стискал челюстите си на сън и така си чупел зъбите, пише в. "Труд". Той и адвокатът му поискаха вчера отвод на съдебния състав и прокурорката по делото, защото му отказали лечение. Костин е бил в болницата към затвора в София от 25 август до 2 септември заради обявена от него гладна стачка. Той пожела нова медицинска експертиза. Съдът отказа, тъй като вече чужденецът бил пускан над 12 пъти от ареста за изследвания. Костин се разкрещя на съдията, хвърли патериците, с които се придвижваше, и обвини прокурорката в пристрастие.

500 лева добавка за военните на границата

По 500 лв. допълнително вместо досегашните 300 лв. ще вземат военнослужещите, които са включени в охраната на държавната граница, съобщиха от МО, цитирани от в. "24 часа". Увеличението с 200 лв. ще влезе в сила до 2 седмици след обнародването в “Държавен вестник” на промените в Наредба №15 за допълнителните възнаграждения при специфични условия на труд. Допълнителните пари обаче ще зависят от календарните дни, в които военните са били на границата.

Обмислят кризисните центрове за бежанци да са извън градовете

Държавата обмисля изграждането на кризисни бежански центрове от затворен тип извън населените места. Това обяви вчера зам.-министърът на вътрешните работи Филип Гунев по време на кръгла маса за бежанската криза, организирана от КНСБ, пише в. "Дума". Думите му обаче са в противоречие с казаното от министър Румяна Бъчварова в петък в НС по време на парламентарния контрол, че бежанските центрове не можело да са извън градовете и да са от закрит тип. Тогава тя се оплака, че нямала много варианти за действие и обеща по критичните точки край границата да се дислоцират повече сили до дни.

Акушерката Емилия била и второ дете

Второ обвинение за побой над новородено бебе повдигна прокуратурата срещу акушерката Емилия Ковачева, пише в. "Стандарт". В хода на разследването на първия случай - опита за убийство над 4-дневната Никол в частна софийска болница, прокурорите са се натъкнали на нови доказателства за още няколко малтретирани деца. На 8 септември Ковачева е обвинена за побой над едно от тях, съобщи прокурор Николай Христов. Другото пострадало бебе, за чийто побой Ковачева е получила обвинение, е било в болницата в периода март-април м.г.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Марио Ангелов
  Отговор
  1 08:18  20.09.16
  Благодаря на Баце,бееееееееееее!
 • кроко
  Отговор
  2 12:06  20.09.16
  Едва ли ще са на същите цени - няма гербаджия да е казал нещо и да си е удържал на думата. Лятото хващали по 100 турски коли на ден без винетки - а колко не успавят да хванат, а колко % от глобите се събират, а колко % си менкат винетките?! Тези пътища не се потдържат без пари, а като сложим и краденето и съвсем става трудно. Но държавата от много години е напринципа, че като и трябват пари е най-лесно да ги събере от балъците, които така или иначе си плащат - тоест ние плащаме за да могат всички без винетки (вкл. и турските гастербайтери) да си минават безплатно по магистралите, които са строени и потдържат с наши пари. Така че не се учудвайте, ако дебелата Лили увеличи цената на винетката!

Напиши коментар:


Публикувай