723 4

Корнелия Нинова: Българи, бъдете горди и не навеждайте глави пред никого

Стефанаки Йоанис

„Честит празник, българи! Бъдете горди и не навеждайте глави пред никого, освен пред героите ни“. С тези думи председателят на БСП Корнелия Нинова се обърна към всички българи в Деня на Независимостта.

По повод предстоящите президентски избори, Нинова подчерта, че ген. Радев е единственият различен кандидат – чист и почтен човек, защитавал държавния суверенитет, националния интерес и спокойствието на хората. „Целият му живот е минал по този начин и той ще продължава да бъде такъв човек и напред“, каза още председателят на БСП. Тя подчерта, че зад двойката ген. Румен Радев-Илияна Йотова застава огромна човешка и професионална енергия.

„За мен е чест да бъдем заедно тук на този ден. Преди 108 години държавниците ни показаха, как трябва да се мисли и работи за България. Те ни завещаха един силен пример“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, по време на честванията по повод 108 години от обявяване на Независимостта на България във Велико Търново. Той подчерта, че думата независимост означава много и точно сега имаме огромна нужда от нея, нужда от промяна и да се направи решителна крачка напред. „Ние вече започнахме тази крачка в името на настоящето и бъдещето на България, с отговорна позиция и грижа за нашия народ“, каза още ген. Радев. Според него трябва да има независима президентска институция, която да има една единствена зависимост – интересите на България и българския народ. „Тази институция трябва да обединява и гради партньори и приятели, а не врагове. Имаме нужда да бъдем заедно в тази кауза“, категоричен е кандидатът за президент. Той е на мнение, че залогът за тези избори е много голям, но единствената алтернатива за промяна е двойката ген. Радев и Илияна Йотова.

„Нямаме право да отстъпим, защото зад нас е България“, допълни той и благодари на членовете на Инициативния комитет за подкрепата и подчерта, че това са видни обществени личности от Велико Търново, с които ще работи с удоволствие.

„Мое призвание е да защитавам честта на пагона. Затова подкрепям и ген. Радев. Той мисли държавнически и ако бъде избран за президент ще защитава интересите на страната и народа“, допълни ген. Цветан Харизанов, председател на Инициативен комитет за подкрепа на кандидата за президент.

Корнелия Нинова и ген. Радев участваха в празничното шествие и полагане на цветя на паметника „Майка България“ във Велико Търново. На събитието присъстваха и Валентин Ламбев – председател на БСП-Велико Търново, Деница Златева и Весела Лечева – членове на ИБ на БСП и Мариана Бояджиева – народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • АЗ САМ
  Отговор
  1 15:38  22.09.16
  Badete gordi I se dra6te - az otivam v USA
 • Полар
  Отговор
  2 16:53  22.09.16
  Абе генерале, ние да не падаме от Марс? тук сме живели десетилетия и помним кенефа соц и сега - същата дивотия си е, с единственната разлика, че преди дивидентите ги лапаха главно номенклатурата, а сега номенклатурата и частници наограбили държавните активи. Абе вие за маймуни ли ни взехте? как ще сме горди, като всеки боклук тук престъпник било политик или битов е на почит бе? каква гордост бе? Вие само по лозунгите сте велики. За военните ни да не говоримв - пълна трагедия. готови са задниците си и кръвта си да пролеят, за да заработят на миси по някой долар за апартаментче и количка, а нямат смелостта един престъпник политик да арестуват? Жива зян сте, да знаеш и червени и сини и пимбяни! Аз потомъкът на Тервел и Север и Аспарух ви го казвам - пълна трагедия е тоя кенеф тук, не разбирам защо го наричате "България"? Тук не е това нещо, бе генерале! ти знаеш ли какво правехме в България, ако някоя маймуна окраде човек, пребие жена или убие и изнасили момиче, не че се правеха такива неща тогава? Ей, генерале, тогава военните го хващаха, режеха му двете ръце, вързваха го на 4 коня и го разкъсваха на парчета! Сега вие пазите най-големите престъпници политици и им козирувате по парадите ве? Ми вие сте далеч от българите бе? Ти вярваш ли, че Аспарух би се гордял с вас? Ми вие оставихте мафиоти да ви съкратят армията и да нямате десет годни самолета да летите ве? Пълна трагедия и резил сте и военни и ченгета и изобщо цялата ненормална държавна структура от по

  Коментиран от #3, #4

 • Полар
  Отговор
  3 17:00  22.09.16

  До коментар #2 от "Полар":

  Абе какви ни ги обещавате бе? как ще работите в бъдеще, като сега и досега не работехте? Ето депутатите открито извършиха поредното многохилядно престъпление - гласуваха изборен Закон, че някой който два пъти не гласувал губел изборни права. Е, тия бандити що не ги арестувате и осъдите бе? ми те нарушиха суверенното право на човека по Конституция на личен избор - никой не може да ти отнеме правото да гласуваш! А вие военните заспали службашчета за парици ги търпите, че и пазите? ми вие сте резил бе! вие не можете ни защитите от тия тук, искате да ни опазите от армия ли бе? Ей, не ви вярвам! Аспаруховите българи бяха други - щяха да набучат на копие всички депутати заради престъпленията им! Вие не можете ги арестува и затвори дори? Жив зян сте брато, трагедия - заявявам го с тъга! Не ви вярвам бе! нито на останалите кандидати. Вие нямате нито морал за справедливост и чест нито желание да промените статукството на властта на мафията? Как ще ни защитите? няколко ченгета от ДС въртят властта в тая бананова кенефчийница тук и нито един от вас генералите не ги спря? Няколко човека - двама са най-главните. че как ще ни опазите бе човек? вие 240 депутата не можете наказа, искате да ви вярваме? ЪПСУРД!
 • гост
  Отговор
  4 02:45  23.09.16

  До коментар #2 от "Полар":

  Това е точно така , но всичко това го позволява тъпия народ . Това не е народ , а безмозъчни мекотели без чувство за принадлежност за род и родина . И естествено в такава среда т.н. управляващи- потомствени номенклатури се чувстват богове .

Напиши коментар:


Публикувай