553 0

Откриват новата академична учебна година в Софийския университет

Прагът на най-старото висше училище ще прекрачат над 4 400 първокурсници

Откриват новата академична учебна година в Софийския университет
Анжелина Димитрова

Днес официално се открива новата академична година в Софийския университет "Св.Климент Охридски".

Прагът на най-старото висше училище ще прекрачат над 4 400 първокурсници.

В Аулата на Софийския университет ще бъде официално открита академичната учебна година на най-старото и авторитетно висше училище в България.

В началото на тържествената церемония ректорът проф. дфн Анастас Герджиков и членовете на Академичния съвет на Софийския университет ще поднесат цветя пред паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви.

Герджиков ще открие академичната учебна година със слово и ще представи деканите на факултетите на Софийския университет.

В рамките на церемонията студентите-първокурсници, лауреати от национални и международни олимпиади, ще получат студентските си книжки от ректора на Софийския университет.

В деня на откриването на новата академична година Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ стартира „Седмица на първокурсника“.

В периода 3–7 октомври 2016 г. Централната университетска библиотека и мрежата й от 28 филиални библиотеки ще запознаят студентите с историята и структурата на библиотеката, предоставените електронни ресурси, учебници, справочници.

България


Още по темата

 • Добро утро, академични ли сте?

  Добро утро, академични ли сте?

  За уреждането на добре платена работа в днешно време се изискват труд, знания и талант, но най-вече – диплома от висше учебно ...
  2.10.2016
  1 019
  0

Напиши коментар:


Публикувай