2 447 0

Почина Радослава, която изпя „Дъга" преди 30 години, кола я ударила на зебра

39-годишната жена е блъсната на 31 юли и е починала преди дни

Почина Радослава, която изпя „Дъга" преди 30 години, кола я ударила на зебра
Милена Трачева

Почина момиченцето, което през 1984 г. изпя култовата песничката "Дъга" на композитора Виктор Чучков, на фестивала „Златната монета” в Болоня.

39-годишната Радослава Малякова е била блъсната от автомобил на пешеходна пътека в края на юли. След повече от два месеца престой в болница младата жена не е успяла да се възстанови от тежките травми, съобщи Дарик радио.

Ужасната катастрофа, която е причина за смъртта на Радослава Малякова, остана настрана от фокуса на медиите в края на юли, но допълни черната статистика на полицията за инциденти с пешеходци.

На 31 юли малко след 22.00 часа Радослава пресичала на пешеходна пътека на кръстовището между бул. „Александър Малинов" и ул. „Анна Ахматова" в столичния кв. „Младост". По булеварда, в посока „Цариградско шосе", пътувал лек автомобил „Пежо", управляван от 37-годишен мъж. На пешеходната пътека колата не спряла и помела младата жена, която се озовала на метри от мястото на удара.

Радослава е приета в тежко състояние в лечебно заведение, където изпада в кома. Преди дни тя издъхнала в болницата.

До момента на инцидента Радослава Малякова е част от техническия екип на телевизия Bulgaria ON AIR.

През 1984 г. малкото русокосо момиченце изпя една от най-емблематичните детски песнички. „Дъга" — на композитора Виктор Чучков и текстописеца Драгомир Шопов, спечели специалната награда на журито на международния конкурс за детска песен „Златната монета" в Болоня, Италия.

В дует със слънчевата Радослава тогава беше синът на композитора Борислав.Напиши коментар:


Публикувай