922 0

ГЕРБ иска спешен ремонт на Изборния кодекс

Управляващите вече искат повече секции в чужбина и зачитане на протестния вот

Анжелина Димитрова

ГЕРБ иска спешни промени в Изборния кодекс, за да се спрат спекулациите от страна на опоненти и нагнетяването на изборната обстановка, заяви днес в Търговище председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Искането на ГЕРБ е по отношение на изборните секции в чужбина да отпадне правилото в чужда държава да се разкриват не повече от 35 секции. От партията искат още да се предложи гласуване в чужбина в повече от една урна в една секция, за да могат гражданите да упражнят безпроблемно правото си на глас.

Иска се още при отчитането на отрицателния вот "Не подкрепям никого" да се потвърдят досегашните правила вотът да се отчита като действителен.

НС първоначално трябваше да излезе в предизборна ваканция, за да се избегне агитацията от парламентарната трибуна, но след събиране на подписи от страна на БСП вече беше свикано едно извънредно заседание (провалило се след бойкот от ГЕРБ-б.р.), а зам.-председателят на парламента Димитър Главчев насрочи следващо във вторник, като минути след съобщението за това се появи второ за сряда.

Ремонтът на Изборния кодекс е в дневния ред.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай