946 9

Митов поиска ясни гаранции за визите с Канада

Той и Кевин Хамилтън дискутираха и двустранното икономическо сътрудничество, търговското споразумение между ЕС и Канада

Калина Петрова

Министър Даниел Митов прие днес в МВнР новоназначения извънреден и пълномощен посланик на Канада в България, със седалище в Букурещ, Кевин Хамилтън. Във фокуса на разговора бяха двустранното икономическо сътрудничество, търговското споразумение между ЕС и Канада и визовият режим. Това съобщиха от Министерство на външните работи.

Митов изтъкна, че приоритет на двустранните отношения е задълбочаването на икономическото сътрудничество чрез увеличаване на търговския стокообмен и привличане на инвестиции в широк спектър от области от взаимен интерес. “Страната ни оценява ролята на Всеобхватното икономическо и търговско споразумение (СЕТА) в тази посока, но на първо място очакваме ясни гаранции по въпроса за визовата либерализация за български граждани, за да могат те да се възползват от пълния потенциал на постигнатите договорености”, посочи в изказването си министър Митов. Само такъв подход би позволил на българските икономически субекти да бъдат равнопоставени на останалите от държавите-членки и от Канада, добави той. 

Митов приветства обявената готовност на канадското правителство да отмени визите за български граждани през 2017 г., но изтъкна необходимостта от уточняване на параметрите и потвърждаване в подходяща форма на тази позиция преди подписването на СЕТА. Той отправи и конкретни предложения към посланик Хамилтън относно формата за официализиране на канадската позиция. От своя страна канадският посланик изрази готовност за координиране на съвместната работа по този въпрос между двете страни. 

По време на разговора бяха обсъдени също въпроси на двустранното партньорство в областта на сигурността и отбраната в рамките  на НАТО, както и сътрудничеството в други международни организации.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • мамичката
  Отговор
  1 12:20  20.10.16
  Гадове предателски никой не ви иска отпадането на некви смешни визи в замяна на поредното заробване, от което няма отърване до живот.
 • кроко
  Отговор
  2 12:48  20.10.16
  Митов е жалко като мутрата за която работи! Само тъпи предатели могат да искат българите да емигрират свободно в Канада в замяна на безконтролен внос на всякакви стоки, вкл. вредни храни и боклуци!
 • Картър
  Отговор
  3 13:57  20.10.16
  Митов повече го е еня за канадските визи, отколкото за България. Типичен гей и продажник! Пфу!
 • ZZZZZ
  Отговор
  4 14:03  20.10.16
  E MNOGO VI DRAZNI PADANETO NA VIZITE,V KANADA CHE IDAT VSICHKI ,A V RUSIA NIOI....

 • Покрай сухото ще гори и мокрото
  Отговор
  5 14:18  20.10.16
  Земята се тресе, може и да загори а той за визите ни кахър имал. Искат да ни натирят навън и да изчистят терена от ненужен човешки материал. Не сме им нужни, защото искаме икономика, работа, здравеопазване, образование, социални гаранции/както в Канада/ пенсии, грижи за майките, децата, възрастните. Да се гарантира и подпомага дребен и среден бизнес в страната. Закони гарантиращи правата на човека бизнеса и частната и държавна собственост. А Митов се занимава с глупости. Делитант! Пародия и гавра с държавата ни обявена за разграбване и унищожаване! Днес нямаме една партия с програма в която да е заложена основна цел- благосъстоянито на народа! За кого да гласуваме! Бог високо и цяр няма! Една надежда в Русия!
 • onq s konq
  Отговор
  6 15:16  20.10.16
  Май не ви харесва нищо ,което правителството прави за България?Ами имахте шанса БСП да управлява с турци и Волен,ама го отървахте и то зе че падна само след година и нещо.Сега искате оставка на ББ за да си повторите експеримента и пак да ви сваляме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!Естествено че няма да ви уйдисаме на червените акъли,но сериозно се замислете КАКВО ТЪРСИТЕ ОЩЕ В БЪЛГАРИЯ,СЛЕД КАТО НЕ ВИ Е ТУК МЯСТОТО!

  Коментиран от #7, #8

 • Д'Мин
  Отговор
  7 18:24  20.10.16

  До коментар #6 от "onq s konq":

  Коньо, стига пламна щуротии! Виж какви са изискванията на Канада, тогава цвили Едно от тях е, визите ще паднат за следната категория-да е бил получил виза за САЩ. А там изискванията са в пъти от канадските. Т.е. обяснявам ти, като на деца. Американците вече са го проверили и канадците няма смисъл да се напъват. Разбра ли, смеско между кобила и магаре? А пак цвили!
 • кроко
  Отговор
  8 18:34  20.10.16

  До коментар #6 от "onq s konq":

  Фундаментално грешна позиция, конь! Правителството не прави ниищо за България, прави само за лични или чужди интереси. И имам лоша новина за теб: твоята мама, леля цецка, каза сутринта пред Хикемян в прав текст че санкциите срещу Русия трябва да отпаднат. Ай ся си изяж мухите под опашката!
 • Бай бай
  Отговор
  9 22:24  20.10.16
  Аз изчезваааам . Искам канадска пенсия и да устроя децата си . Не мога да живея с тази престъпна комунистическа клика . Търпението ми има граница .Има опастност да повторим още 45 г. Лъжливата комунистическа идеология . Трябваше да има ЛУСТРАЦИЯ ,да се каже истината за престъпната идеология на младите Българи . Държавата ни беше превърната в конц лагер .Аз ценя свободата , просто няма цена . Бай.

Напиши коментар:


Публикувай