1 211 0

Танцуващите с вълците

Преглед на печата

Стефанаки Йоанис

24 часа

Операция "Ниневия"

Слънцето едва бе изгряло над Багдад, възвестявайки началото на първия ден от свещения месец Мухаррам. Въпреки нетипично ранния час за вършене на работа по тези ширини, още повече в такъв празничен ден, моите местни контрагенти вече ме очакваха нетърпеливо пред хотела, разказва в. „24 часа”.

Черните им костюми напълно съответсваха на боята на едно GMC - бронирано и със затъмнени стъкла, с което трябваше да ме откарат безопасно до мястото на срещата, точно в 8 ч.

Труд

Алпийският полк

Това е особен вид професия – командоси с повишена проходимост. Те са командоси, които трябва да са на равнището на алпинисти, но без тяхната уединеност. Те трябва да преодоляват огромни разстояния в пресечена местност, но без никой да ги види. Трябва да са способни да оцеляват сега, без огън, без покрив. Те трябва да знаят как да правят заслони под снега, как да майсторят иглу, как да си набавят храна в дивата природа. Те могат да бъдат шампиони по алпийски ски дисциплини, но също така и по биатлон, защото стрелбата е задължителната част от подготовката им. Ето това са бойците от алпийския батальон в Смолян, който в края на тази седмица празнува годишнината от своето формиране.

Стандарт

Ген. Радев с пет мерки за бизнеса

Да разруши монополите, които сега пресират малкия и средния бизнес у нас. Такава цел си постави кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев на среща с представители на бизнеса у нас, пише в. „Стандарт”.

Пред тях генералът обеща, че ако бъде новият държавен глава, ще работи за създаване на предвидима среда за развитие на бизнеса. Мотивът му е, че България трябва да има производство и то да бъде стимулирано.

Като друга причина генералът отбеляза, че именно родните микро, макро и средни предприятия изхранват 1,5 млн. българи.

Монитор

Украинец възмутен от присъда в България, в родината му карали пияни

Украински гражданин, спипан да шофира в пияно състояние товарна композиция по републиканската пътна мрежа обжалва наложената му от първоинстационния дъд в Казанлък едногодишна условна присъда.

Хванатият да управлява тежкото „Волво“ на 31 октомври м.г. с 1,83 промила алкохол атакува наказанието с аргумента че в родината му това деяние не е криминализирано , а наказанието било най-много парична глоба.

Той оправдал „криволиченето“ по републиканския път край град Гурково с тежкото си психично състояние, в което изпаднал след получаването на новината , че майка му е на смъртно легло.

България


Напиши коментар:


Публикувай