1 048 1

Трайков: Истинският проблем са контрабандните канали, през които влизат бежанците

В България липсва справедливост, каза във Велико Търново кандидатът за президент на Реформаторския блок

Трайков: Истинският проблем са контрабандните канали, през които влизат бежанците
Венцислав Михайлов

Истинската опасност за България са контрабандните канали, през които влизат потоците от бежанци. Това каза на среща с гражданите на Велико Търново кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Той припомни, че преди два дни вътрешният министър обяви втора степен на опасност от Плана за действие при извънредни ситуации, заради бежанците. „Чух г-жа Бъчварова да обявява втора степен на опасност във връзка с проблема с бежанците. В същото време чух и председателя на парламента г-жа Цачева да казва, че всичко е наред и който казва обратното всява напрежение. И в този смисъл си припомних разтревожения поглед на г-н Борисов, който публично питаше какво ще правим, ако тръгнат 2 милиона бежанци от Турция към България. Та се чудех кого има предвид гжа Цачева“, попита Трайков. Според него истинският проблем е с каналджийството – с контрабандните канали, през които влизат потоците от бежанци. За тях трябва да се загрижи МВР и да ги запуши - да залови каналджиите, да ги предаде на г-н Цацаров и да им подготвят килиите. Тогава ще бъде решен настина въпроса“, заяви Трайчо Трайков.

Той подчерта, че в България изпитваме нужда от справедливост. Това са впечатленията му от всички срещи и разговори с хора в цялата страна. „Има хора, които разбират какво означава съдебна реформа. За щастие те вече са много повече, в сравнение с преди десетина години. И стотици хиляди знаят, че за да потръгнат нещата в България трябва да изградим наново фундамента - върховенство на закона, правовия ред и органи на държавата, които да гарантират това“, каза още Трайков.

По думите му именно тук идва важната роля на президента, още когато се коват законите от законодателната власт. „Президентът трябва да е гарант, че ако от НС излезе закон, който не е в интерес на хората, той ще бъде върнат. Не защото е сбъркана буква, или алинея, има си юристи за това. Президентът трябва бди за духа на закона. За съжаление вече стигнахме до извода, че няма друга президентска двойка, която да ни дава надежда, че България ще върви в тази посока, освен нашата“, заяви Трайков.

Той сподели разочарованието си от кандидатите на двете най-големи партии Цачева - Радев. „Аз искам българите да имаме избор. Не виждам алтернатива в тяхно лице, нито един на друг, нито на статуквото“, категоричен бе кандидатът за президент на РБ.

Трайчо Трайков е държавникът, от който се нуждае страната ни днес, заяви по време на срещата кандидатът за вицепрезидент на Реформаторския блок ген. Съби Събев. „Тези окови, с които е обхваната страната – корупция, задкулисие, олигархия, мафия може да бъде разсечена само с един меч – върховенство на закона и безмилостно прилагане на закона, за да може страната за 1-2 години да изгради този фундамент, за който говори г-н Трайков, за да тръгнем напред“, допълни ген. Събев. „Чувството на несигурност, и на всякаква несправедливост е онази ерозия, която ще ни разпилее като общество. Затова съм готов да застана до г-н Трайков и да му помогна“, допълни ген. Събев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 10:49  23.10.16
    Ако беше казал няколко думи в подкрепа на референдума щеше да удвои привържениците но Уви. Вота натежава в полза на празното квадратче.

Напиши коментар:


Публикувай