1 185 3

Плевнелиев няма да е следващият български еврокомисар (Видео)

Премиерът ще разговаря в понеделник по въпроса с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

Анатоли Стайков

Президентът Росен Плевнелиев няма да бъде предложен за поста еврокомисар, който да наследи подалата оставка Кристалина Георгиева. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Нови пазар.

„Плевнелиев не е сред вариантите, защото трябва да остане на президентското място до края на януари. Такава ни е Конституцията”, поясни министър-председателят, цитиран от Нова телевизия.

Той каза, че още в понеделник ще проведе разговор с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер по въпроса. 

Темата стана актуална, след като снощи Кристалина Георгиева обяви, че се оттегля от ЕК, за да поеме поста главен изпълнителен директор на Световната банка.

„Не ме изненада. Отдавна знаете – това е най-високият пост в Световната банка. Аз не знам дори дали има друг българин на такъв пост. Работеше се по тази позиция. Тя е важна за България", обясни премиерът.

Борисов коментира и темата с бежанците по българските граници. „Хората бягат от войните, които ние, Запада, причинихме. Сега просто си понасяме последствията”, заяви министър-председателят.

Министър-председателят посочи, че другата му цел, която ще доведе до подобряване на живота на хората от региона, е изграждането на магистрала „Хемус“. Чрез нея ще се осигури много бърза връзка до морето и до София, и ще се създадат условия за икономическо развитие.

 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Луцифер
  Отговор
  1 17:46  29.10.16
  Абе Винету ти Запада ли си? Да не си киборг, пратен от ЦРУ да ни маймунясваш тук от поста? Ние вярно сме маймунии, че вместо да ви изтрепем политиците ви търпим, но то е, защото ако тръгнем ще тряблва и да изтрепем и ченгетата дето ви пазят, то ще стане война ищ е затрием България ве? Откога станахме Запада? Ние сме примитивна треторазрядна държавица ограбвана от вас и мафията ви от десетилетия. И пречите и ни мачкате и крадете и живот нямаме от вас. Абе ти направо ни вдигна рейтинга с това Запада? явно затова напират африканци араби азиатци насам щото ни нарече Запада? Ей, ама ти ръсиш държавни пари според кефа си, а ние духаме супата заради вас? Аве да не си пил нещо? Ние и Запада? ми ние сме Черноморска папратова мафиотска кочина ве, не Запада. да не пиете нещо политицихте че така дрогирано говорите врели некипели масово?
 • Ну Пагади
  Отговор
  2 19:17  29.10.16
  Катастрофирал самолет с Обама, Путин и Росен Плевнелиев на един остров с канибали. Вождът на племето им казал: - В тази шатра има 2000 комара - 1999 женски и един мъжки. Който успее да хване мъжкия го пускаме, иначе го изяждаме. Влязъл Обама, излиза, гледат комара - женски. Хайде в казана. Влиза Путин, излиза с комар - женски. Хайде в казана. Влиза Плевнелиев, излиза с мъжкия комар. Вождът го попитал: - Ей, човек, как успя? Никой преди теб не се е отървавал от казана? - Ами влязох вътре и казах с тържествен тон - аз съм Росен Плевнелиев, президент на Република България и върховен главнокомандващ - и един комар се обади - "Дреме ми на к*ра..." - и аз го хванах.
 • МАЙ ЩЕ Е
  Отговор
  3 21:04  29.10.16
  МОЖЕ МЕСТАН

Напиши коментар:


Публикувай