1 467 4

Румен Радев покани Цецка Цачева на дебат след първия тур на изборите

Военният бил моралният победител в кандидатпрезидентската битка, тъй като е запазил кампанията си чиста и открита

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Ген. Румен Радев покани кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева на дебат след първия тур на президентските избори, ако има втори.Той уточни, че кани и всеки, който преодолее вота на 6 ноември. В студиото на „Лице в лице” ген. Радев посочи, че ако Цачева не участва в широк формат на дебат между кандидат-президентите, няма причина и той да присъства.

Подкрепеният от БСП кандидат коментира и последните резултати от изследването на „Маркет линкс”, които посочват, че при балотаж той би победил кандидата на ГЕРБ.

„За мен това не е изненада и нещата си идват на мястото”, категоричен беше Радев, според когото той е моралния победител в битката, защото заедно с кандидата за вицепрезидент Илияна Йотова са водили честна и открита кампания, която не се е основавала на компромати.

„От началото нашите опоненти напуснаха сражението на честната борба и скочиха в полета на компроматната война”, добави той. Като пример даде информацията за човек от щаба му, който уреждал медийни пакети, финансиране от Русия и др.

По думите на ген. Радев неговата кампания е от най-скромните, а той самият няма нито клипове, нито билбордове. Готов е да подкрепи твърденията си с документи.

Радев обърна внимание на предизвикателствата към националната сигурност с уточнението, че най-важна е сигурността на индивида.  „Най-горещият проблем е мигрантската криза, която може да ескалира във всеки момент, а риск от нова бежанска вълна нараства.”

Генералът отново посочи своята надпартийност и заяви, че БСП има своята рационална политика и той има своите позиции. „Ще следвам моите убеждения. Всички партии и институции ще подкрепя в усилията да имаме ефективна съдебна реформа.” 

„Аз съм свободен човек и БСП не са ме вкарвали в никакви рамки. Чест им прави, че предприеха този ход да се издигне надпартиен и независим кандидат. Когато се срещнахме с Нинова, тя първо ме покани, аз питах „какво искате от мен” и тя ми каза само – да спечелиш тези избори и да работиш за България”, посочи още Радев.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Доминик
  Отговор
  1 21:58  31.10.16
  Слага каруцата пред коня. Най-вероятно той самият няма да отиде на балотаж, ако изобщо има такъв.
 • Галя
  Отговор
  2 22:09  31.10.16
  Чиста и открита и Корнелия Нинова в едно изречение са две несъвместими понятия. А щом е замесен и БСП, работата съвсем отива към наакване.
 • Картър
  Отговор
  3 22:25  31.10.16
  Левицата е разцепена, отделно лекторатът и силно намаля по възрастови причини. Не очаквам на балотажа нито Радев, нито Калфин, въпреки шашмите на социолозите. АКО ИСКАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ, ЕДИНИЯТ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖЕ В ПОЛЗА НА ДПУГИЯ И ТО СЕГА, ПРЕДИ ПЪРВИЯ ТУР инак ще гледат балотажа през крив макарон.
 • Миг
  Отговор
  4 22:47  31.10.16
  Като предаде на американците базата ни Граф Игнатиево, пак така ли ги покани на дебат или направо свали гащите, а генерале?

Напиши коментар:


Публикувай