1 170 0

НУ „Хаджи Генчо“ отбеляза пищно своя 110-годишен юбилей

НУ „Хаджи Генчо“ отбеляза пищно своя 110-годишен юбилей
Стефанаки Йоанис

На 28 октомври НУ „Хаджи Генчо“ отбеляза, с невероятен концерт, 110 години от своето създаване. Празникът се състоя в препълнения салон на НЧ „Съгласие 1869“ – гр. Тетевен, а на него присъстваха кметът на Общината д-р Мадлена Бояджиева, зам.-кметът Борис Врабевски, председателят на Общинския съвет Мария Стойчева, началникът на Регионалния инспекторат по образованието (Ловеч) - Еленко Начев и др. Представлението продължи повече от час, като в него взеха участие както децата от училището, така и техните учители, а пищната програма остави всички без дъх.

Преди самия спектакъл, в сградата на НУ „Хаджи Генчо“, градоначалникът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева връчи плакет и цветя на директора на училището – Ирена Филипова. „Искам да благодаря на директора на училището, както и на всички учители, защото те са основната сила – те са опита, знанието, уменията и обичта, които се предават на всяко едно дете, прекрачило прага на това училище.“, каза д-р Бояджиева и отправи пожелание за здраве, лично и семейно щастие, просперитет и много успехи.

След това с почетния знак на училището, бяха наградени бившите директори - Тотка Георгиева, Донка Мирянова и Маринета Калинова. С този жест, от страна на ръководството на НУ „Хаджи Генчо“, бе засвидетелствано уважение и признателност за приноса и работата им през годините. На събитието присъстваха и зам.-кметът и секретарят на Община Тетевен, председателят на Общинския съвет, зам.-областния управител Драгомир Кавалски, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, Началникът на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - гр. Тетевен – инж. Николай Христов и още много други гости дошли поради прекрасния повод.

От своето създаване през 1906г. досега, Хаджи-Генчовото училище е дало начален старт на редица поколения тетевенски семейства. Превърнало се в емблема на Тетевен, то е и част от историята, част от културно образователната идентичност на града вече 110 години.

Въпреки промените през времето, въпреки трудностите, училище „Хаджи Генчо“ е запазило своите корени и е добило днешния си облик на модерно съвременно училище, пазейки завета на своя основател.

България


Напиши коментар:


Публикувай