1 380 1

Съдията Ценов не спал 6 нощи, после скочил от 14-ия етаж

Съдията Ценов не спал 6 нощи, после скочил от 14-ия етаж
Анжелина Димитрова

Шест нощи будувал съдията Цветан Ценов, търсел помощ от различни лекари, дори от психиатър. На седмия ден - 18 февруари, полетял от междуетажната площадка на 14-ия и 15-ия етаж на блока, в който живеел в столичния кв. “Връбница”. Тялото му се ударило в козирката на входната врата, после паднало пред стълбите на жилището. Разследването за самоубийството на магистрата от Софийския районен съд е прекратено преди 3 седмици, съобщи за “24 часа” говорителят на Софийската районна прокуратура Невена Зартова.

Ценов споделял пред свои колеги, че по време на командировката му в Софийския градски съд (СГС) разглеждал много тежки дела - за фалита на ЦСКА и избора на главен мюфтия. Прокурорите обаче не се натъкнали на доказателства да му е оказван натиск, който да го е подтикнал към самоубийство. След смъртта на Цветан Ценов Висшият съдебен съвет започна проверка за подробностите около командироването на магистрата и дали някой му се месил в работата в СГС.

Досега обаче резултати от проверката на кадровия орган не са оповестени. След полет от този блок съдия Цветан Ценов сложи край на живота си.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • кроко
    Отговор
    1 09:49  02.11.16
    Не, не, хич не му е оказван натиск! Тия записи с опраскванията, с двете каки, на Тиквата с Кокинов и Мирослав Найденов; онзи прокурор, който говореше за наказателните групи на властта; прокурора Цеко Йорданов, дето участвал в Октопод ..... всичко това е художествена измислица! Нашата съдебна система е абсолютно (не)ЗАВИСИМА

Напиши коментар:


Публикувай