725 1

Росен Плевнелиев: Народният вот определя политиката

Стефанаки Йоанис

Народният вот е най-мощното оръжие за задаване посоката на развитие на страната. Дойде редът на всички нас да покажем каква е държавата, в която искаме да живеем ние, децата и внуците ни. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев в традиционното си обръщение преди деня за размисъл.

„Европа и светът преживяват един от най-тежките си периоди от 70 години насам. Нагледахме се на месии и популисти в нашата история. Те винаги идват в тежки времена, експлоатират страховете на хората и никога не са довели който и да е проблем до трайно решение. Нека гласуваме разумно, да подкрепим устойчивите решения, да дадем път на ценностите и морала, на демокрацията, на мира и свободата“, призовава президентът.

Държавният глава се обърна с призив за придържане към ценностите, които стоят в основата на демократичното общество. „Никой не бива да подценява мъдростта на българския народ. Когато застанем пред урните, нека подкрепим ценностите и реалистичния подход, даващ решения по пътя на осъществяване на националния идеал“, каза президентът Плевнелиев.

Той изрази увереност, че и при тези избори българският народ ще покаже, че освен качествата на един или друг кандидат, ценностният избор на България, като част от ЕС и НАТО, е съзнателен, „така, както безалтернативни са мирът, свободата и демокрацията“.

„Призовавам политическите партии и всички участници в предстоящите избори да уважат правото на суверена да направи своя избор свободно и независимо. Нека не натоварваме деня за размисъл с опити за манипулация и нерегламентирано привличане на гласове. Познаваме този подход от близкото минало, но всеки трябва да се е убедил, че подобен успех е измамен, а пораженията, които нанася на политическата система и на гражданското общество, са несравнимо по-тежки. Нека всички да уважим народа си, да повярваме в неговата мъдрост и да приемем решението му такова, каквото е“, призова още президентът Плевнелиев.

България


Още по темата

 • Изборният ден започна без инциденти

  Изборният ден започна без инциденти

  Без инциденти започна изборният ден, информира МВР. В София и в страната до момента не са подавани сигнали за изборни нарушения. Не са ...
  6.11.2016
  603
  0
 • Промени в движението в София днес

  Промени в движението в София днес

  Част от центъра на София ще бъде затворен на 6 ноември заради провеждането на президентските избори, съобщиха от Столичната община.  От 00.00 ...
  6.11.2016
  686
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Картър
  Отговор
  1 22:05  04.11.16
  Поредната лъжа, тук политиката се определя от костинбродската печатница.)

Напиши коментар:


Публикувай