593 0

Изборният ден започна без инциденти

Анатоли Стайков

Без инциденти започна изборният ден, информира МВР.

В София и в страната до момента не са подавани сигнали за изборни нарушения. Не са регистрирани инциденти в избирателните секции.

Няма сигнали за тежки нарушения на правилата през отминалия ден за размисъл, каза тази сутрин пред журналисти Цветозар Томов, член и говорител на Централната избирателна комисия.

"Ако има граждани, които гласуват за президент и по-късно решат да пуснат бюлетина и за националния референдум, могат отново да отидат в изборната си секция и да гласуват, но не е желателно да го правят по този начин", уточни той.

Изборният ден започна в спокойна обстановка във Варна. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 7:00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  

За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 646 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Изборният ден в област Видин също започна в спокойна обстановка. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ е протекла нормално. Тази сутрин, секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК и РИК.

Пряко, в охраната на помещенията за гласуване в област Видин днес участват над 244 служители от структурните подразделения на МВР в областта.Към 09:00 часа няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

В спокойна обстановка започна изборният ден и в Шуменска област. Секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК в 7:00 часа. Обстановката е спокойна, охраната през нощта е протекла нормално. Няма регистрирани нарушения на обществения ред, свързани с изборите.  За реда, сигурността и спокойствието в региона  и охрана на изборните секции са ангажирани над 370 служители на МВР.

На разположение в областната дирекция в Шумен са  17 седем мобилни групи / РУ- Шумен- 7; РУ- Велики Преслав – 4, РУ- Нови пазар- 4 и РУ- Каолиново- 2/. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и   криминалисти. Подвижните групи ще следят ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс.

Изборният ден започна нормално на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече без инциденти. В 7.00 часа, днес, секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК.

Изборният ден започна в спокойна обстановка и в Благоевград. Към 7:30 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  За осигуряване на охраната на изборните секции в област Благоевград са ангажирани 800 служители на МВР, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

В Спокойна обстановка е започнал изборният ден в Кюстендил. За осигуряване на охраната на изборните секции и опазване на обществения ред и спокойствието в Кюстендилска област са ангажирани около 400 служители на МВР.

На територията на областта са закрити три избирателни секции. Това е станало със заповед на кмета на Община Дупница инженер Методи Чимев. Става дума за секцията в бившата транспортна болница, секцията в частната болница и секцията в общинското лечебно заведение. Закриването е поради липсата на гласоподаватели.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай