Last news in Fakti

7 Ноември, 2016 14:07 5 023 22

Бягаше от училище, за да лети на самолет, класната му тайно разрешаваше

  • румен радев-
  • пилот-
  • ввс-
  • президент-
  • избори
Бягаше от училище, за да лети на самолет, класната му тайно разрешаваше - 1

Младият Румен Радев бил отличен ученик, но зад гърба на родителите си ходел до Стара Загора, за да лети на безмоторни самолети. Това разказват пред бТВ родителите на генерал Румен Радев Станка и Георги Радеви.

Генерал Радев е знаел, че иска да стане пилот от ученическите си години. „Опитахме се да го спрем“, казват родителите на генерала. Майка му Станка имала желание синът й да кандидатсва „Международни икономически отношения“, баща му искал да стане електроинженер в МЕИ.

Георги Радев, споделя, че синът им кандидатствал в София и взел изпита по математика, но впоследствие ги излъгал и кандидатствал в Долна Митрополия, за да стане пилот. „Ние с майка му казахме, че не сме съгласни той да става летец“, споделя бащата. „Каквото и да правите, аз ще стана летец“ , казал синът им Румен Радев.

На въпрос какъв син е бил генерал Радев бащата Георги Радев отговаря: „Още от малък го учех на трудолюбие, на честност и единственото нещо, за което ме е лъгал в живота си – това е, когато е бягал от училище да отива в Стара Загора. Бягаше от училище с разрешение на класната му ръководителка, а ние не знаехме, че той отива там да лети на тези безмоторни самолети“, споделя бащата Георги Радев.

Родителите на генерал Радев споделят емоциите си от вчерашния изборен ден, както и надеждите за предстоящия балотаж. „Почти не спахме, може би 2-3 часа съм спала тази нощ, защото гледахме телевизията, интересувахме се много от резултатите, които ще се изнесат“, споделя майката на генерал Румен Радев Станка.

„Приех го, но не съвсем, защото има балотаж, а на балотажа стават големи неща, може някой път да има и разминаване, още е можем да приемем този успех за пълен и дори още повече се притесняваме“, казва Станка Радева на въпрос как са приели, че синът им отива на балотаж като първи.

Родителите споделят, че са разбрали, че синът им ще се кандидатира за президент 2-3 дни, след като са му предложили, когато все още не било известно, че ще бъде кандидат.

„Той дойде при нас да се посъветва и да каже, че е решил“, споделя майката на Румен Радев. „Не си малък вече, летял си толкова години, преодолял си толкова страхове, ти решаваш“, посъветвал го баща му.

Майката на Радев сподели мнението си за конкурента на Радев Цецка Цачева: „Нямам лоши чувства към жената, и тя както всички е майка и всеки иска да се представи добре“, казва Станка Радева, но двамата със съпруга й държат синът им да се представи добре на балотажа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 товаришча

    3 0 Отговор
    Айде, почна се с комунистическата пропаганда, бил отличен ученик, помагал на бабите, имал малки "прегрешения" ходил да лети с безмоторни самолети, направо да се разплаче човек от умиление, истински Тимуровец.
  • 2 Койота

    0 1 Отговор
    Добрее, ще го видиме този Радев !! И да но не се провали по стара социалистическа традиция
  • 3 brigante

    1 2 Отговор
    по-добре пилот, отколкото лъжлив пишман адвокат! не ща да ме плаши с изявленията си кат' президент... хеле пък на нова година да й гледам мъжемутра!!!
  • 4 Седесар

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Лоша работа!Очертават се следващи 45години -Води ни партийо любима към светли бъднини води..ТАКА пеехме при комунистите Радев ми прилича на Тодор Живков на младини.Събудете се хора! Аз не искам повече комунизъм Цачева не ми е ХЕПИ,но по добре -тя да е!Всички да гласуваме на балотажа за Герб иначе се връщаме в изходно положение 1989г!

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Твърдо за генерала

    0 2 Отговор
    Естествено, че хората ще предпочетат Радев. На България и трябва президент с добра визия и защитаващ националите интереси, а не вечно наведен евроатлантически ибрик.
  • 6 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Седесар":

    То 1989 бяхме над 9 000 000 ,с тенденция 10 000 000 и и от Турция като ни посочеха ,не биехме чела по пода ,както сега.
  • 7 Балкан 50

    0 2 Отговор
    Ген.Румен Радев ще е президент. Дано само Бойко си спази обещанието!!!
  • 8 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Седесар":

    Ти в колко статии ще пействаш това нелепо изречение?
    До сега преброих 3 статии!
    Некадърник, колко ти плаща Винету за троленето?
  • 9 racer

    0 2 Отговор
    Генерала да е президент по добре от майка травестит
  • 10 ЛАЙНАР

    3 0 Отговор
    Поредният измамник, той затри авиацията и продаде руските самолети, а сега купуваме полски боклуци на много по-високи цени...
    Сега за дето му гласувате доверие, ще затрие и авиацията. И той не е по-различен от останалите разбойници досега.
    Бягал от училище, за да лети на самолет...дрън, дрън. Тези ги разправяйте на баба си...То не можеше да избягаш да караш на баща ти МОСКВИЧ-а, едно време, та камоли да летиш на самолет...
  • 11 МАЛЕЙ

    2 0 Отговор
    Ами този човек все е бягал от отговорности.Пак ли някой беглец да ни мами.По добре мама Цецка тогава отколкото нов генерал.Той майка си не слуша от ранно детство та един цял народ да управлява.Хора ЩЕ влезнем в политическа криза мислите и бъдете последователни.
  • 12 Дългият

    1 1 Отговор
    Уважения че е генерал,но да управляваш една държава не е като да управляваш изтребител.Сигурно има качества но лошото е че на снимките зад него се виждат лица които не са много приятни и по един или друг начин ще влияят на решенията му.Независим......много силно казано.
  • 13 Палко

    0 2 Отговор
    Ама тя и Цецка е бягала от часовете, само дето не казва къде е ходела! Сигурното е че не е ходела да лети !?
  • 14 killer

    2 0 Отговор
    руска разведка , добре работи хибридната пропаганда на Русия . Да не забравите преврата с участието на Руските командоси в Черна Гора преди дни или всички медии си мълчат в България и се правят на глухи или работят за Русия. Всичко това се доказа...
  • 15 999

    0 2 Отговор
    Предпочитам най лошият генерал комунист за президент. /Въпреки ,че в случаят човека е завършил военен Колеж "Максуел" в САЩ/ Пред президент защото ще ни излага пред света.

    Коментиран от #20

  • 16 аз съм

    0 2 Отговор
    Това е вот против Боко,който и да застане срещу Цеца на балотажа ще спечели
  • 17 ЧРТХЙ

    0 2 Отговор
    Мистър Бийн е от герп,не го ли видяхте че за нищо не става,и цацка е същата каквото каже гинко прожинко това става.
  • 18 Plovdiv

    0 2 Отговор
    Може ли да се разчита вече, че цветанов най-сетне ще влезе в затвора, където му е мястото????

    Коментиран от #19

  • 19 555

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Plovdiv":

    Не само Цветанов а целия елит на герб в Затвора....
  • 20 стоян георгиев

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "999":

    еи този няма да те излага,бъди сигурен ще бъде точно тва дето очакваш,но света определено не е там дето го търсиш.малко ще ни спрат евроинтеграцията и фондовете ама на теб кво ти пука, ти с 200 лева пенсия се оправяш чудесно!да ви е честит заедно с нинова и доган.то на българина тва му даваи генерали юнаци да го оправят :)))))))))))))))!
  • 21 АМАН ОТ ПРОСТАЦИ

    0 0 Отговор
    Не знам много за Генерала, но по биографията му, начина по който се изразява и визията му, смятам че по-добре ще се справи като президент, отколкото Цецка. Тя не е компетентна по нито една тема и чака Бойко да говори вместо нея. Втори Роско не искам аз, който се радва на Роско сега и Цецка ще подкрепи. Хора гласувайте за личности не за партии, нали за това беше референдума. Мажоритарен избор на кандидати, а не пак партиите, който предложат, пък било то и магаре.
  • 22 мимиш

    0 0 Отговор
    Даваи генерале,100 класи си над Цацка,имам чуството че Боку е забранил по умен в партията от него да няма.Онаследил е наи добрата черта на баи Тошо тъпотата.Иска да е начело на червената партия ,късно се разви иначе сега да бече император.Всичките са крадци,крадеца цвят няма хора,земята нали прелича на тепсия ако иска да се обърне никога няма да гласувам.За родино за Сталино.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове