1 066 0

Няма да има облекчения при данък "уикенд" за колите

Калина Петрова

Облагането с ДДС на личното ползване на фирмените автомобили няма да бъде облекчено от идната година, както обещаваха управляващите. Брюксел е отказал идеята на финансовото министерство за опростено облагане, съобщи в. „Сега”.

Това е станало още на 30 юни, но не бе съобщено официално. Неодобрението на ЕК е записано в доклада за изпълнението на консолидираната фискална програма за първите шест месеца на годината.

В. "Труд" съобщава:  Лора Видинлиева в „Гранд хотел София“ преди дни

Легендарната бизнес дама, която живее в Италия, рядко се връща у нас. Сега посещението й е загадка, тъй като не е свързано с дългоочакваното бебе на сина й Руши Видинлиев и половинката му Таня Илиева.

Лора Видинлиева беше в отлична форма и в превъзходно настроение и отседна за няколко дни в президентския апартамент на хотела. Посещения от близките й приятели или бизнесмени от местен тип не бяха регистрирани. Репортерите на "Труд" обаче забелязаха, че хотелът често бе посещаван от един загадъчен мъж на средна възраст, с когото се срещаше Видинлиева.

Двамата бяха хубава двойка, разговаряха погълнати един от друг и между тях имаше определено интимност.Заинтригувани, успяхме да научим името му – Георги Юруков. Такава е наличната засега информация.

Струма: Версия! Изгорелият в нива край с. Коларово пенсионер може да е станал неволен свидетел на разстрела на 48-г. Г. Рачков

Полицията в Петрич работи по две основни версии за открития обгорял завчера труп на 70-г. Харизан Харизанов от с. Коларово.

Трагедията с възрастния мъж стана няколко дни след убийството на 48-г. Георги Рачков от същото село и това провокира версии за свързване на двата случая.

Една от версиите на криминалистите е, че 70-г. мъж може да е свързан по някакъв начин с убийството на Г. Рачков, който преди седмица бе убит с един куршум, но до ден-днешен гилза все още не е открита. Коментира се и че 70-годишният Х. Харизанов може да е станал неволен свидетел на покушението на съселянина си и това да е била причината да бъде убит. От издирвания като заподозрян за разстрела на Рачков Матоко още няма следа.

Нов живот: Реставрират средновековната многостенна кула на Перперикон

Нов проект, който ще продължи възстановяването, съхранението и популяризирането на археологическия комплекс, представя община Кърджали

 Акцентът е реставрация на средновековната многостенна кула. В момента се обжалва процедурата за избор на изпълнител, което ще удължи и срока за реализация на проекта – до април 2017 г.

Нов проект „Перперикон – минало за бъдеще“, който ще продължи възстановяването, съхранението и популяризирането на археологическия комплекс „Перперикон“, представи община Кърджали.

Изпълнението му ще се финансира чрез програмата за „културно наследство и съвременни изкуства, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Стойността му е 748 203 евро, пропомня Градът.бг.
По думите на кмета на Кърджали Хасан Азис поради обжалване на процедурата по избор на изпълнител, срокът за изпълнението на проекта ще се удължи до април 2017 г. Вече е направено искане до Министерството на културата за удължаване на срока.
Дейностите по реставрация и консервация на археологията на Перперикон датира отдавна, но реално посетителската инфраструктура и социализацията на обекта бяха изпълнени по проект, финансиран по ОПРР, на стойност 5 млн. лева.

Целта на настоящия проект съхранението на средновековния град Перперикон, като с помощта на съвременни дигитални технологии да се улесни достъпа на различни групи от обществеността до археологическия комплекс. Той да се популяризира като част от българското и европейското икономическо пространство“, каза при представянето ръководителят на проекта инж. Катя Митовска, директор на Бизнес инкубатора.

Проектът е насочен към реставрация и социализация на т.нар. Юго-Западен сектор на Акропола. Акцентът е реставрация на средновековната многостенна кула, която е запазена наполовина, обясни по време на представянето на проекта в Бизнес инкубатора директорът му инж. Катя Митовска. Предвижда се да бъде затворена черупката на кулата и посетителите да могат да придобият представа за това фортификационно съоръжение в пълния му обем.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай