918 0

АПИ: Ремонти на АМ Тракия

Стефанаки Йоанис

АМ „Тракия“: област Пловдив: до 30.11.2016 г. е затруднено движението по АМ „Тракия“ при пътен възел „Север“ при км 126 и по моста над р. Пясъчник при км 127, поради извършване на ремонт и рехабилитация на двете съоръжения. Пътен възел „Север“ е при пресичането на автомагистралата с второкласния път II-64 Карлово-Пловдив. По време на рехабилитацията се спира движението както следва:

платното в посока София от км 126+150 до км 127+100 и пътната връзка Пловдив-София. Трафикът се пренасочва двупосочно в платното за Бургас, като се осигуряват вливанията и отливанията по останалите пътни връзки;

- аварийната лента в платното посока Бургас при км 126, като движението се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Спира се движението и по пътните връзки в посока София -Пловдив и Карлово-Бургас;

- аварийната лента в платното посока Бургас при км 126, като движението се осъществява в активната и изпреварваща лента при ограничение на скоростта 70 км/ч. Спира се движението и по пътните връзки в посока Пловдив-Бургас и София-Карлово;

На участъците има необходимата пътна сигнализация.

По време на ремонта движението по второкласният път II-64 Карлово-Пловдив, който минава под магистралата, се осъществява двупосочно в една лента.

До 08.12.2016 г. поради ремонт на надлез над АМ „Тракия“ се ограничава движението в платното при км 133 в посока Бургас. Движението се осъществява двупосочно в платното в посока София. Затварят се за ремонт пътните връзки Раковски-Бургас, Пловдив-София и София-Раковски. За направлението от Раковски за Бургас се препоръчва обход през пътен възел „Скобелева майка“, път I-8 Пловдив - Чирпан, при Поповица по път II-66 Чирпан-Поповица и пътен възел „Оризово“ при км 165 за включване в АМ „Тракия“. За направлението от Пловдив за София се препоръчва обход надясно по АМ „Тракия“ в посока Бургас до Трилистник при км 137, надясно под АМ „Тракия“ и надясно за посока София. За направлението от София за Раковски се препоръчва обход през пътен възел „Север“ на км 126, Пловдив, ул. Брезовско шосе, Войводиново и наляво по път II-56 за Раковски.

АМ „Хемус“: област София: до 23.12.2016 г. се ограничава движението в дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока Варна, поради ремонт. Обходен маршрут за камионите над 10 тона в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Срок. Движението на автомобили до 10 тона се извършва двупосочно в тръбата в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215+000 до км 209+500 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. При км 25+600 /м. Боруна/ посока Варна, във връзка със свличане на земни маси от откосите на съществуващо свлачище е заторена аварийната пътна лента, а движението се осъществява в активната и изпреварващата ленти до 30.11.2016 г; Ограничено е движението в дясно платно и дясна тръба на тунел „Ечемишка“ в посока Варна, поради ремонтни работи. Движението се извършва двупосочно в платното в посока София до 10.01.2017 г.; На км 8+410 и км 8+910 /п. в. Яна/ са отворени прозорци в мантинелата. Затворена за движение е част от изпреварващата лента на дясното платно /посока Варна/, като е сигнализирано с пътни знаци до 30.11.2016 г.; област Варна: до 11.11.2016 г. в участъка от км 400+000 до км 406+000 в посока София се извършва почистване на бетонови отводнителни улеи. Движение се осъществява в свободната от ремонтни работи лента.

АМ „Струма“: няма.

АМ „Марица“: няма.

АМ „Черно море“: няма.

АМ „Люлин“: област София: ограничава се движението в дясната активна лента на лявата тръба посока София, поради превантивен ремонт в тунел 1 /Мало Бучино/ до 15.11.2016 г.

1. Проходи:

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Айтоски” - отворен за всички МПС;

- „Котленски” - отворен за всички МПС;

- „Обзорски” - отворен за всички МПС;

- „Печинско” - отворен за всички МПС;

- „Превала” - отворен за всички МПС;

- „Предела” - отворен за всички МПС;

- „Републиката” - отворен за всички МПС;

- „Ришки” - отворен за всички МПС;

- „Рожен” - отворен за всички МПС;

- „Троянски” - отворен за всички МПС;

- „Вратник” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Дюлински” - забранено е движението на МПС над 3,5 т;

- „Пампорово” - забранено е движението на МПС над 3,5 т;

- „Петрохан” - забранено е движението на МПС над 12 т;

- „Твърдишки” - забранено е движението на МПС над 10 т;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Подробна информация ТУК.

 

 

България


Напиши коментар:


Публикувай