1 488 4

Днес избираме петия президент

Гласуването на балотажа започна в 7 часа в спокойна обстановка

Венцислав Михайлов

Днес избираме петия президент на България. Днес ще стане ясно дали българите сме консервативни и отново ще заложим на силния пол да бъде върховен главнокомандуващ или ще предпочетем в тази роля да видим за първи път – жена.

До балотажа достигнаха издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от БСП ген. Румен Радев и номинираната от ГЕРБ Цецка Цачева.

Гласуването на балотажа започна в 7 часа в спокойна обстановка. Той ще продължи до 20 часа днес. В секциите, пред които има чакащи хора, изборният ден може да бъде удължен до 21 часа.

В ЦИК не са постъпили сигнали, че изборите не са започнали навсякъде, заяви говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев. Той припомни, че вчера ЦИК е дала разрешение на подвижни секции изборният ден за тях да започне по-рано, за да могат да обиколят на адрес всички пожелали да гласуват.

По думите му към момента няма сигнали за нарушения постъпили в ЦИК.

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално, съобщиха от МВР. Всички секционни помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите.

Факти.бг припомня, че на първия тур с резултата 25,45 на сто води кандидатпрезидентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова пред кандидатите на ГЕРБ Цецка Цачева - Пламен Манушев, които имат 21,97 на сто от гласовете.

Право на глас за президентските избори към датата 6 ноември имаха 6 834 278 избиратели.

Секциите в страната, в които ще гласуваме и на балотажа, са 12 418, като в това число не са включени секциите, които ще бъдат образувани в специализираните заведения.

Общо 325 секции ще има в чужбина и те ща са в 71 държави. Във Великобритания секциите са най-много - 53, в САЩ и в Турция са по 35 - максимално допустимите за страни извън ЕС, съгласно Изборния кодекс.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Тошибиян
  Отговор
  1 07:29  13.11.16
  Сите са за бесило

  Коментиран от #2

 • Лупи
  Отговор
  2 07:52  13.11.16

  До коментар #1 от "Тошибиян":

  Съгласен! Но май е по-добре да сложим генерала на поста, вместо оная паразитка безполезна Цучева? Аз лично съм за разстрел на досегашните без 20-ина човека от политиците, но не съм военен и не мога да командувам БА нито МВР иначе щяха да търтят да беггат като луди по пътя към драките...гонени от въоръжени солдиерс до зъби. Да видят как се гради България нагледно...за паразити крадци и убийци макар и само с директиви на хората... Но май генерала е за предпочитане, понеже поне 2 самолета ще купи ако не другото. Оная Плевенлийска паразитка бюрократка, не става за друго освен да скраде лъже пречи и да ни вреди. ЗАПОМНИ: България умря преди 8 века, откакто еврейчетата окупираха властта и откакто БЮЛОКРАТИТЕ имат власт.
 • Нямам думи
  Отговор
  3 11:26  13.11.16
  Егати снимката, пак невалидна бюлетина! Какво прави това ъгълче с номер вътре? Нема оправия!
 • Нямам думи
  Отговор
  4 11:32  13.11.16
  ...и по интересното е, как ще се скъса ъгълчето от бюлетината при пускането, ако са забравили да го откъснат от комисията. Просто е пуснато допълнително от някой от членовете към секционната комисия. Тия или са много тъпи, или ни смятат, че ние сме много тъпи!

Напиши коментар:


Публикувай