22 409 6

Жестока катастрофа затапи Е-79 (Снимки)

Трима души пострадаха

Жестока катастрофа затапи Е-79 (Снимки)
Снимки: Конкурент
Анжелина Димитрова

Жестока катастрофа е станала тази сутрин на 4-5 км след мездренското село Ребърково, в посока Ботевград, съобщи „Конкурент”.

Движението по международния път Е-79 е преустановено заради сблъсъка на микробус в турски ТИР. При пътно-транспортното произшествие трима души са ранени. Те са закарани в болница. Екипи на Пътна полиция пренасочват движението на леките автомобили през Искърското дефиле.

В момента се вият километрични опашки от ТИР-ове и в двете посоки. В посока от Враца към София колоната е около 6 км., като в нея основно са попаднали ТИР-ове, които не са успели да се измъкнат от капана, докато Пътна полиция отбие движението.

По-тежко е положението на идващите от столицата, тъй като опашката е над 10 км. и вече стига до местността Копяновец, като в колоната има както ТИР-ове, така и автобуси с пътници и стотици леки коли.

От Пътната агенция правят всичко възможно да нормализират трафика, но не дават прогноза, че до час - два движението по Е-79 ще тръгне и в двете посоки.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СтарТИРаджия
  Отговор
  1 13:04  15.11.16
  Е там трябва магистрала! А не безсмислената Бокова "Хемус"! Трафикът към видинския мост е уникално натоварен. Само камионите са над 1000 в денонощие! Магистрала трябва или поне четирилентов път! А не "ИНЖ." Лазар да прави съмнителни ремонти на сокачето Е79 около Димово!

  Коментиран от #6

 • ТретеДрее
  Отговор
  2 14:50  15.11.16
  Стар ТИРаджия - прекаляваш, да пъти пътувах по този път в рамките на месец-два и чак не е толкова екшън, хората като те четат ще си помислят, че става въпрос за Русе-Бяла - точно там трябва, ако не магистрала, то поне постоянно удвоен участък.

  Коментиран от #5

 • Баце
  Отговор
  3 15:23  15.11.16
  По нищо не се различва от Русе-Бяла.
 • мнение
  Отговор
  4 17:28  15.11.16
  Живот!
 • СтарТИРаджия
  Отговор
  5 18:02  15.11.16

  До коментар #2 от "ТретеДрее":

  Значи пътят от Русе до Търново(да не кажа и до Свиленград) "плаче" за още едно платно от 30 години. Няма да коментирам и обяснявам понятията автомагистрала и високоскоростен път. Простичко - допълнително платно! По отношение на тежкотоварният трафик в момента обаче, този път е бледа сянка на участъка Ботевград - Видин! ВЕрвай ми! Щото съм и по двата. Постоянно! А пък да не споменавам каква вакханалия от камиони е петък, събота и от части неделя! Русенци не могат и да си го представят! Причината е магистрала "Марица"! Хасан джитка така по аутобан от Анкара, Истанбул, че и Измир, и Анталия до Ботевград. После има някакви 160-170 км сравнително(все още) добър път до Видин. От там в Румъния... аутописта - широк, перфектен двулентов път, а и вече 150 км магистрала. В сравнение с изход Русе, се избягва кошмарната букурещка чентура, както и кошмарния трафик от Питещ до Сибиу. Като прибавим и многото БГ превозвачи заменили Оряхово, Русе и Калотина с Видин - трафикът по новия мост на Дунав стана "зловещ"!Хубаво (ако това може да се нарече хубаво) е, че района е слабонаселен, иначе Бела, Скомля и Медовница да са изпищяли - как не им е отишъл накой колега "на гости" все още... ! На димовчани им се чудя как издържат, а мислех, че ремонта ще включи и обход на Димово! Няма такова нещо! Тесният габарит от Ружинци до Димово пак си остана тесен. Вече е и друслив тук-там. Радиусите на завоите са толкова събрани, че осите на ремаркето при разминаване са в банкета! В Димово ш
 • 6 18:33  15.11.16
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай