766 0

Вход свободен за празника на студентите в Банско

Кръчмарите няма да искат куверти от младежите на 8 декември

Анатоли Стайков

Добра новина за студентите имат почти всички собственици на заведения в курорта Банско за празника на младежите на 8 декември. Кръчмарите масово се отказват от искането на куверти за консумация от своите млади клиенти, пише в. "Стандарт".

"Нека всеки хапне и пийне колкото иска и според джоба си. Не бива да изнудваме студентите с куверти по 30-40 лева", твърдят собственици на механи в града под Тодорка. Те обещават в механите им да има "свободно движение на млади и красиви хора". И няма да ги задължават с куверти какво и колко да консумират. Ще има изненади за студентите, за които веселбата е гарантирана.

Сигурно е, че в повечето заведения ще има или жива музика, или диджеи. Развлекателната програма на кръчмите включва и празнични томболи. "Наградите за гостите ни ще са скромни, но пък от сърце. Някои колеги ще проведат и викторини, за да проверят знанията на младежите. Разбира се, всичко това ще правим с огромна усмивка. Покрай студентите и ние да се повеселим", каза механджията Любен Пумпалов. В почти всяка механа в града под Тодорка се усеща топлината и уютът на традиционната българска къща. Създадени са по каноните на местната архитектурна традиция, интериорът е изцяло в стил "дърво, камък и метал". 15 заведения пък предлагат от няколко месеца традиционни гозби, за което притежават и съответния сертификат.

"Нашите готвачи приготвят пред клиентите най-вкусните специалитети от региона. Студентите ще се насладят на различни блюда, приготвени на жар или на пещ, сочно чеверме, препечено на тих огън. Добрите стари вина и ракиите обаче трябва да се пият с мярка, за да им останат спомени, а не да приключат купона в Спешен център", допълва с усмивка старият механджия от Банско.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай