782 1

1/3 от боклука ни храна

Анжелина Димитрова

1/3 от боклука в градските кофи са останки от храна, съобщи "Монитор".

Последните данни на Националната програма за управление на дейностите по отпадъците показват, че в градовете с над 50 000 жители храната в контейнери се увеличава с всяка изминала година. А според прогнози на Столичната община през тази година софиянци ще изхвърлят около 64 517 тона храна. Следващата година гозбите в кофите за смет ще са с 1002 тона повече, а през 2020 г. манджата в боклука ще достигне до 68 682 тона.

В градове с население до 25 000 души като Айтос и Севлиево неизядената манджа представлява 10% от боклука в кофата. В селата и градове с население под 3000 жители като Малко Търново храната в кошовете е едва 4,8 на сто. В тези градчета и села половината от боклука е пепел от твърди въглища и строителни отпадъци.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Д'Мин (гост)
    Отговор
    1 11:43  23.11.16
    И 2/3 от храната ни, боклук!

Напиши коментар:


Публикувай