663 0

Задържаха психично болния мъж, стрелял с въздушна пушка

Екшънът се разиграва за втори път през последните 2 години

Задържаха психично болния мъж, стрелял с въздушна пушка
Анжелина Димитрова

Малко преди 22.30 часа, полицаи, съвместно със специализирания отряд на СДВР - Кобра, изведоха безопасно 37-годишния мъж, който се беше заключил в дома си в столичния кв. „Горна баня“, съобщиха от МВР.

Екипи на столичните полицаи, пожарникари и медици бяха съсредоточени на адреса след сигнал, получен към 18.30 часа, за мъж възпроизвел изстрели с въздушно оръжие. По първоначални данни, един човек е бил засегнат от сачма, не е сериозно пострадал.

Пристигналите на място служители на реда отцепиха района и изведоха на безопасно разстояние живущите в близост.

На място се извърши оглед. Предстои 37-годишният мъж да бъде настанен за лечение в специализирано заведение.

Екшънът на улица „инж. Борислав Огойски” се разиграва за втори път през последните 2 години. Директорът на СДВР Младен Маринов обясни за Нова телевизия, че кризата на Лъчезар Найденов се е отключила, защото не си е пил лекарствата.

Сигналът за стрелбата от прозореца на къщата му е получен в полицията около 18:30 часа снощи. В резултат съсед е леко ранен в лицето.

Малко след това полиция обгражда къщата. Пристигат и спецполицаи. Широк периметър от къщата беше отцепен, а живущите бяха отклонявани през странични преки. След първоначалния опит да бъде усмирен, Найденов отново станал агресивен. Качил се на покрива на къщата и по разкази на полицията започнал да вика несвързано и продължил да стреля. После обаче се уплашил, че не може сам да слезе и след напътствия от полицията слязъл и бил задържан. Отведен е в психодиспансер.

40-годишният Лъчезар Найденов живее с баща си, който е възрастен и не може да го контролира, обясни Младен Маринов. Синът е изгонил баща си от къщи малко след началото на кризата.

Младен Маринов напомни, че въздушна пушка може да бъде закупена свободно от всеки гражданин, който изглежда нормално. А през повечето време Лъчезар Найденов изглеждал именно така.

Сагата приключи без пострадали полицаи и други граждани.

България


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай