1 771 8

Цветанов: Ако влезем в политическа криза, може да откажем председателство на ЕС

Цветанов: Ако влезем в политическа криза, може да откажем председателство на ЕС
Стефанаки Йоанис

Ако влезем в политическа криза, може да откажем председателство на ЕС. Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в студиото на "Още от деня", че от днешните консултации при президента станаха ясни възможните варианти за излизане от политическата криза. Получавайки мандат за съставяне на правителство, ГЕРБ ще го върне. От БСП заявиха, че ще направят същото и ако Патриотичния фронт получи мандат, ГЕРБ би дала подкрепа за съставянето на кабинет на ПФ с министър-председател, който те определят, но да не е от ГЕРБ и министри, които те определят, каза Цветанов.

По думите му, президентът е този, който ще прецени на кой да връчи третия мандат. "Имаме морален ангажимент, защото връщайки се 2 години назад, когато водихме преговорите за съставянето на сегашния кабинет, тогава всъщност имахме коалиционно споразумение с РБ, а ПФ без да участва във властовите позиции, подкрепяха правителството. Имали сме тежки преговори, но в общи линии се стремяхме да имаме тази стабилност, която имаме днес и в която оставяме държавата, защото предстои гледането на бюджета за 2017 г., който е по-добър от 2016 г.", обясни Цветан Цветанов.

Относно предстоящото председателство на България на ЕС от януари 2018 г., което е сериозен ангажимент на всички български институции, Цветанов заяви, че ако влезем в политическа криза или имаме проблеми в управлението в средата на 2017 г., това означава, че ние трябва да откажем председателството, защото няма как да се подготвим. "Втората половина на 2017 г. ще е най-съществената за подготовката за председателството и ако ние минем през едни предсрочни парламентарни избори, надявам се, че в края на април, началото на май ще имаме и ново правителство и ще може действително да се изпълнят всички ангажименти, които са продиктувани от реализирането на председателството", допълни още Цветан Цветанов.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Маца
  Отговор
  1 19:48  29.11.16
  Цецооо, стига си плашил с края на света!
 • некойси
  Отговор
  2 20:33  29.11.16
  На Цецо му е жал за кокала, скимти и плаши навред с апокалипсис. Чудят се каква хватка да завъртят та пак да са те, пък дори и като кукловоди.
 • 909 БЪЛГАРИЯ
  Отговор
  3 20:57  29.11.16
  ЦВЕТАНОВ ТИ НАЙ-ДОБРЕ ДА ВЛЕЗЕШ В ЗАТВОРА ТАМ ТИ Е МЯСТОТО !!!
 • Гражданина
  Отговор
  4 21:45  29.11.16
  Наглост от крадец!
 • шшш
  Отговор
  5 22:05  29.11.16
  на кого му пука за това председателство,кой изобщо сеща за тези дребни нещица ,сигурен съм 99% от българи хич и не са чули за това чудо ..
 • Гого
  Отговор
  6 22:08  29.11.16
  Не ми дреме за председателството повечето Българи искат законова държава а не бананова република с върховенство на корупцията и картелите!
 • 5555
  Отговор
  7 02:30  30.11.16
  Какво стана с хората в тази държава , че такова безморално може да е на такъв държавен пост ?
 • Конфуций
  Отговор
  8 06:00  30.11.16
  Кой предизвика политическата криза? Този, който си подаде оставката, този който искаше от електората си да изберат и магаре ако предложи. Същия този получи мъмрене от избирателите си и сега се сърди, като малко дете, тропа с крачета и свива устни в гримаса. Сега е решил да накаже тези, които го наказаха за неговата пубертетска палавост, и плаши с еврофондове, с кризи и апокалипсис!

Напиши коментар:


Публикувай