812 1

При скандал ученичка вади пистолет

Предстои педагогическия съвет към училището да разгледа случая

При скандал ученичка вади пистолет
Снимка: bTV
Стефанаки Йоанис

Скандал между съученички в шуменското село Хитрино завърши с размахване на пистолет. Случката се разиграла на метри от училището на двете момичета, съобщава бТВ.

Двете 16-годишни ученички от СУ „Д-р Петър Берон" в Хитрино се скарали в едно от междучасията между учебните часове. Конфликтът започнал заради написано в социалната мрежа негативно мнение за приятелката на едната от двете.

След като се скарали, едното от момичетата отишло до дома си, от където взело газовия пистолет на баща си. След това заплашило опонентката си, като насочило оръжието към главата ѝ.

Заплашеното с оръжие дете било много уплашено. То е разпитано от пристигналите на мястото служители на реда.

От ръководството на учебното заведение заявиха, че по случая са взети всички нужни мерки и подчертаха, че на територията на училището никой не е влизал с оръжие.

Директорът Ерхан Хюсеин заяви, че се интересуват от това какво се е случило и защо се е стигнало до оръжие. По думите му, когато учениците имат проблем, трябва да информират класния ръководител и така нещата ще се решат по-лесно.

Предстои педагогическия съвет към училището да разгледа случая, преди да реши какво наказание да наложи на момичето, извадило пистолет.

Междувременно от прокуратурата обявиха, че оръжието е иззето, а по случая е образувано досъдебно производство.

България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ВсякоНещоСВреметоСи
    Отговор
    1 09:30  02.12.16
    В училище вадят пищови, университетите - базуки, а през зрелостта - идват танковете :)

Напиши коментар:


Публикувай