1 137 1

Полски ТИР се обърна край Враца

Полски ТИР се обърна край Враца
Снимка: Конкурент
Анжелина Димитрова

Полски ТИР се обърна на кръстовището с кръгово движение на обходния път, който преминава край Враца. Тежкият пътен инцидент е станал тази нощ към 4 часа, съобщи "Конкурент".

Според първоначална информация, полският шофьор на камиона, който се е движел от София към Дунав мост 2 във Видин, не е успял да овладее машината и тя се е обърнала на лявата си страна. Към този момент липсват данни дали пътното платно е било заледено, вследствие на падналите ниски температури през миналата нощ.

Екип на Областно пътно управление отцепи района, а полицаи контролират трафика в едната от двете ленти, за да се избегнат следващи пътни инциденти в района. Движението се осъществява нормално, но водачите трябва да шофират с повишено внимание.

Припомняме, че това е поредната катастрофа на кръстовището с кръгово движение край Враца. Мястото е невралгично, тъй като през него преминават не само возилата в направлението София - Видин, но и тези, които пътуват към ферибота в Оряхово и атомната електроцентрала в Козлодуй. Проблемите идват от там, че кръстовището е изградено на едно ниво, а не е пътен възел и при изпълнението му има обратен вираж. Въпреки това, повече от година невралгичната точка е обезопасена и сигнализирана с пътни знаци и маркировка, които предупреждават водачите за евентуалната опасност.

По-рано днес пък на АМ „Тракия” в района на Пловдив катастрофира друг камион, като той блокира движението в посока Бургас.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • незнайко
    Отговор
    1 12:36  05.12.16
    Като ти излезе едно кръгово пред теб, като не си видял знаците, се получава точно това. А кръговите кръстовища, които се направиха почти в цяла БЪЛГАРИЯ, са пълна недомислица.

Напиши коментар:


Публикувай