Last news in Fakti

6 Декември, 2016 15:19 2 872 8

БСП: Ревизия на НСО и на Дъблинското споразумение

  • нсо-
  • бсп-
  • корнелия нинова
БСП: Ревизия на НСО и на Дъблинското споразумение - 1

Новият президент Румен Радев да поиска от Сметната палата да бъде направена ревизия на НСО. За това призова лидерът на БСП Корнелия Нинова след заседанието на Изпълнителното бюро на партията. В НСО са поръчани още 2 скъпи коли скъпи, едната за около милион, завишава се отново бюджетът на службата за благини на властимащите, аргументира се Корнелия Нинова.

Тя изрази съмнение, че новите коли са поръчани за ген. Радев, защото поръчката била направена преди изборите.

НСО се ръководи от Бойко Борисов, заяви Красимир Янков. Да не се избързва с избора на нов началник на отбраната и президентът Росен Плевнелиев да не подписва указа за назначаването на такъв, искат от левицата.

Парламентът да се събере извънредно за бежанците и да се постигне национално съгласие между партиите по темата, поиска БСП. Всички политически сили да спрат да се заиграват с тази тема, тя е от национален интерес, заяви соцлидерът Корнелия Нинова. Червените ще поставят въпроса на заседанието на Председателския съвет утре сутрин, както и по време на блицконтрола. Ако трябва - да има закрито заседание, но да се изслушат всички по темата, поиска Нинова и обяви, че има разминаване между отговора на Еврокомисията за отпусканите на България средства и този на вътрешния министър Румяна Бъчварова в нашия парламент. Соцлидерката се позова на документи, според които се установявали разминаване от 65 милиона евро. ЕК казва, че ще ни даде 101 млн., а Бъчварова говори за 166 млн., откаже ще дойде разликата, попита Нинова.

Тя обясни, че на заседанието на КСНС при президента миналата седмица темата с бежанците била бегло засегната и затова се налагало да бъде обсъдена в парламента.

Да заровим партийните заигравания и да се обединим около няколко неща, които са важни, призова соцлидерът. И посочи като такива спешното довършване на оградата по границата с Турция; изпращането на армията на границата; нелегалната миграция да бъде спряна по всички възможни начини, а всеки, който не бяга от война, да не преминава границата ни; отмяна на постановлението на МС за разселване на бежанците; настъпателна позиция пред Европа за ревизия на Дъблинското споразумение.

Според Нинова след като встъпи в длъжност, новият президент Румен Радев ще свика КСНС за бежанците.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вирус

    13 0 Отговор
    Страшното ще се случи, когато И от Западна Европа по силата на Дълбинското споразумение започнат да депортират у нас десетки хиляди мигранти, попаднали в ЕС от държавите-членки, на чиято територия първо са проникнали.
    Само тази година Германия е върнала обратно на Австрия около 10 000 мигранти.
    Така ще ги прехвърлят от една страна до друга докато стигнат и до България, тъй като повечето от тях са влезли в ЕС първо на наша територия.
    България ще се превърне в буферна зона за нежеланите от никого (дори от Меркел) мигранти - опасни, маргинализираните мюсюлмани, утайката на обществата от които са избягали.
  • 2 бкп пак дойде

    7 12 Отговор
    Усещам, как Гришовата булка ще ни вкара в кризисна спирала и ПАК бежанците ще сме НИЕ, 4 МИЛИОНА избягаха от България заради ей такива комунистически булки!
    Започнаха с ревизиите на споразуменията, ама забравиха, че България е във валутен борд и стабилността ни се гарантира от ЕС!
    Пак ще спрат парите към България, а с тях и тези към нашите джобове!
    Ще има рев и сополи, ама всеки, каквото си направи, друг не може да му го направи!

    Коментиран от #3, #4

  • 3 БКП не си е тръгвала

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "бкп пак дойде":

    Пишеш щуротии!
  • 4 Нали се сещаш

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "бкп пак дойде":

    че няма как да папкаш ако не правиш нищо. Ако те храни някой е за да си изхвърли после боклука при теб.
  • 5 Хахо

    5 8 Отговор
    Брей,тая се е взела насериозно...Дано я приземим след изборите.
  • 6 Да не сме ИДЙОТИ бе

    5 8 Отговор
    Не плашете хората с тази злобна жена Нинова бре журналя ! Кой ще повярва че тая налудничавата може да управлява трабант , ТА да и даваме държавата
  • 7 Сашо

    8 0 Отговор
    Просто трябва да заработят крематориумите . И тогава да ги пращат насам и костно брашно ще продаваме .
  • 8 Ник

    4 0 Отговор
    Без значение на чия партия е председател някой има ли съмнение върху поставените въпроси?
    1- Някой да не иска да знае как и защо се харчат парите му по неправомерен начин? Още повече, че НСО периодично прави обществени поръчки за автомобили. Тези автомобили са бронирани и поръчани видимо с цел различна от обявената.
    - Това е злоупотреба!
    2- Ако въпросното споразумение означава да ни напълнят с мюсюлмани, вие не искате ли това да бъде прекратено и то незабавно?
    3- Потокът от бежанци се увеличи многократно! - Не искате ли и това да го спрем, вместо да правим лагери ?
    4- Оградата е компрометирана, а изхарчените пари говорят за огромна кражба! Не желаете ли да се провери кой какво е направил и ако има злоупотреба да бъде наказан?
    Към момента оградата, която се строи е едноредна, а не двуредна както в началото. - Защо цената се повиши? - Как е възможно за тел да платим по 1,2 млн. лева за километър ? За тези пъри щяхме да вдигнем бетонна ограда, а не тел която след година - две ще е изгнила и ще иска подмяна!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове