1 170 5

Само Даниел Митов е готов да остане министър

Анатоли Стайков

Даниел Митов е единственият член на кабинета „Борисов 2“, който е готов да остане на поста външен министър и в служебен кабинет, съобщава в. „Труд“. Поведението му депутати от ГЕРБ обясниха с факта, че той на практика е от квотата на Плевнелиев в сегашното правителство и припомниха, че кариерата му на министър тръгва от служебното правителство, назначено от държавния глава през 2014 г.

В партията на Борисов коментират и политическото издигане на Митов – през 2006 г. той става изпълнителен директор на фондация „Демокрация“, а през 2010 г. заминава в мисията на Националния демократически институт (НДИ) на САЩ в Ирак, където е програмен мениджър на Програмата за развитие и подпомагане на политическите партии.

През 2012 г. се завръща в България, но скоро след това е назначен за постоянен представител на НДИ в Брюксел. От 2006 г. е член на „Демократи за силна България“, а през 2012 г. прескача в редиците на партията на Меглена Кунева – ДБГ.

В ГЕРБ недоумяват и от странните политически совалки на Даниел Митов след оставката на кабинета. В сайта на външно министерство е посочено следното: Министърът на външните работи Даниел Митов ще направи посещение във Вашингтон в периода 2-5 декември 2016 г. В рамките на визитата министър Митов ще проведе срещи в Държавния департамент на САЩ. Там е написано, че Митов ще се срещне с Виктория Нюланд.

В страницата на Държавния департамент, където има доста подробен график на срещите и събитията, Митов никъде не фигурира. Освен това двата дни от посещението му са събота и неделя (3 и 4 декември). А по време на посещението му в САЩ Виктория Нюланд е в Берлин.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ник
  Отговор
  1 21:18  08.12.16
  Този направи точно толкова глупости колкото Плевнелиев. Като му погледнеш кариерата става ясно, че това момче не се изкачва по стълбицата на равна нога с останалите, а е побутван от някого. Как може да се доверяваш на човек чиято кариера и опит са съмнителни
 • ТИКВОЧА
  Отговор
  2 21:33  08.12.16
  ОДИ СИ БЕ ВИЕ ПРЕЕ.АХТЕ Б .БОРИСОВ И НИКОИ ДРУГ.
 • Carfen
  Отговор
  3 22:59  08.12.16
  Това момче винаги е имал влечение към САЩ. Б.Б. трябваше да подаде оставка, докато Митов е в командировка в САЩ - така правителствения самолет нямаше да ни го връща насам. Хем Митов хепи в Америка, хем ние щастливи без него.
 • стоян георгиев
  Отговор
  4 23:28  08.12.16
  сега почва оплюването на другия достоен български политик,а именно външния ни министър.тва обаче ще донесе сериозни негативи на борисов при следващите му политически деиствия .
 • Колониална биологична единица
  Отговор
  5 07:43  09.12.16
  Хората в селото не го искат,той за попската щерка се кани. Над кой ли висок пост сега му отварят парашута. Такъв ценен,размазващ се по пода ,служител на чужди интереси,отдавна не сме имали. Не може да бъде пожертван в толкова ранна младежка възраст. Още много слугински хляб има да изяде. В краен случай ще му измислят някоя фондация,чието име ще завършва с думата "демокрацията". Не че и без него,нещо в държавата ще се промени ,пътят е отдавна начертан,до последният жив българин,но поне липсата му ще дразни хората по-малко. И няма да взривява правителствата с откровената си безгръбначност,глупост ,и службогонство.

Напиши коментар:


Публикувай