573 0

Фермерите получават отстъпка от акциза за закупен газьол

Отстъпката от акциза за литър закупен газьол е в размер на 0,40 лева

Анатоли Стайков

Със заповед на министъра на земеделието и храните Десислава Танева е определена отстъпка в размер на 0,40 лева от стойността на акциза за литър закупен газьол, използван за механизирани дейности в първичното селскостопанско производство през 2015 г.

Припомняме, че от тази година процесът по кандидатстване за държавна помощ „Помощ под формата на отстъпка от стойността на акциза върху газьола, използван в първичното селскостопанско производство” е облекчен и заявленията се подават заедно с опис и копия от фактурите за закупено гориво за съответната година. Отпада задължението за водене на дневник.

Максималното количество гориво, което подлежи на подпомагане се определя на базата на методика с разходни норми. След приема на документи Националната агенция по приходите извършва проверки на фактурите. Помощта се изплаща на земеделските стопани под формата на парични средства, а не както досега под формата на ваучери за гориво.

България


Още по темата

 • Фермери ще съдят държавата в Страсбург

  Фермери ще съдят държавата в Страсбург

  Фермерите, чиито животни бяха унищожени заради опасното заболяване нодуларен дерматит, се готвят да съдят държавата в Страсбург. Те настояват за ...
  28.05.2016
  805
  0
 • Фермерите започват протести

  Фермерите започват протести

  На 24 март в 12:00 часа животновъдите ще се съберат на протест пред Министерски съвет, обявиха представители на браншовите организации след среща в ...
  7.03.2016
  962
  0

Напиши коментар:


Публикувай