611 2

До края на годината ще сме наясно с кандидатурата ни за еврокомисар

Анатоли Стайков

Вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова изрази очакването до края на годината да има яснота около кандидатурата за следващ български еврокомисар. "Няма решение, надявам се скоро да сме наясно, мисля че преди края на годината би трябвало да има някаква яснота", заяви тя пред български журналисти в Брюксел, където участва в Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи, цитирана от bTV.

Бъчварова уточни, че и правителството в оставка, и служебното правителство, биха могли да излъчат кандидат. "Въпросът е да бъдем ориентирани за смислен и важен ресор", коментира тя. Бъчварова добави, че каквито и да са опитите за съставянето на правителство в рамките на настоящото Народно събрание, следват предсрочни избори.

"Датата за тези избори, независимо от момента, в който президентът Росен Плевнелиев би назначил служебно правителство, няма да се промени. Последната седмица на март или първата на април са най-вероятните дати за предсрочни избори", добави тя.

Вицепремиерът в оставка отбеляза, че досега у нас са разселени малко мигранти от квотите на ЕС, защото България не е страна, където те искат да пристигнат и останат. Поставили сме условия (кандидатите за разселване) да бъдат основно семейства, когато е възможно да бъдат сирийци християни. Длъжни сме да поставим тези условия, посочи Бъчварова.

Тя поясни, че разселването не е само технически процес по преместване на хора, а трябва да се направят проверки, да се отчете тяхната готовност да участват в квотите и на държавите - да ги приемат.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Бай ХОЙ
  Отговор
  1 21:59  09.12.16
  Г-жо Бъчварова нали знаете ,че и магаре да пратите щом е от герб ще е най добрия евро депутат!Ловете едно за големите ухи и нема какво да му мислите!
 • Сори
  Отговор
  2 22:11  09.12.16
  Пак ще изпратат някоя пръдла....

Напиши коментар:


Публикувай