1 070 1

Корнелия Нинова: Реформаторите протакат

Стефанаки Йоанис

Приетият мандат от Реформаторския блок е загуба на време, не могат да съставят кабинет в рамките на този парламент. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция след заседание на ИБ на партията във връзка с приетия от Реформаторския блок мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-ото Народно събрание.

„Това „Иди ми - дойди ми“ разтакаване идва повечко. Ние сме за това по-бързо да се върнат мандатите и да се върви към служебен кабинет и обявяване на дата за предсрочни избори“, заяви лидерът на БСП.

На въпрос как гледа на идеята на министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев кабинетът „Борисов 2“ да бъде назначен за служебен, Нинова заяви, че това е абсурдна идея. „Не, не е възможно. Кабинетът „Борисов“ подаде оставка. Така че в същия кабинет, същия състав какво променя? Нали говорим за политическа отговорност“, коментира тя.

По думите ѝ, ако това се случи, ще бъдем свидетели на политическо лицемерие. „Не е работещо, няма доверие и в този парламент“, каза тя.

Според нея това единствено може да се свърже с това, че премиерът в оставка Бойко Борисов играе опозиция сам на себе си. Попитана как гледа на идеята на два служебни кабинета в рамките на месец, тя посочи ,че сме в такава ситуация, че трябва да се спазва се Конституцията.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 17:09  13.12.16
    Ех курнелче,много си тъпичка

Напиши коментар:


Публикувай