1 502 0

България изгуби видна личност със значим принос

България изгуби видна личност със значим принос
Снимка: БТА
Калина Петрова

Държавният глава изпрати днес съболезнователно писмо до семейството и близките на проф. Кръстьо Петков.

„С голямо прискърбие научих за кончината на проф. Кръстьо Петков. България изгуби видна личност със значим принос за развитието на демократичните процеси в страната, за изграждане на гражданското общество и полагане на основите на съвременното синдикално движение“, заявява в писмото си президентът Плевнелиев.

Държавният глава подчертава, че като председател на Обединения блок на труда и на КНСБ проф. Кръстьо Петков винаги е търсел консенсус и е призовавал към отговорно политическо поведение при разглеждането на общественозначими въпроси от социалноикономическата сфера.

„Прекланяме се пред паметта на този изтъкнат български учен и политик, който последователно отстояваше принципите на социална солидарност и защитаваше правата и интересите на работещите хора. Искрено споделям болката на семейството му и изказвам своите съболезнования“, се казва още в съболезнователното писмо на държавния глава.

София / България


Още по темата

 • Почина проф. Кръстьо Петков

  Почина проф. Кръстьо Петков

  На 74 години днес почина проф. Кръстьо Петков. След дълго и мъчително боледуване той си отиде от този свят. В мъжествена борба с болестта той работи ...
  23.12.2016
  2 111
  4

Напиши коментар:


Публикувай