1 476 0

Художник съди Столичната община заради винетния стикер за паркиране

От общината казват, че за да издадат разрешително за паркиране, в жилището, пред което се дава паркомястото, трябва да се живее.

Милена Трачева

Художник съди Столичната община заради годишната винетка за паркиране, съобщи bTV.

Причина за делото, което творецът започва, е отказът на местната власт да му издаде документ за паркиране в зелена зона, заради неговото жилище, което е и ателие.

За новата година от общината му казали, че този път няма да му бъде издаден стикер, тъй като според правилото, човек трябва да обитава жилището, пред което получава правото да паркира.

„Понеже съм бохем, художник — бохем, аз съм си създал интериора така, както на мен ми харесва, за да мога да творя”, описва Борислав Коруджиков.

От общината казват, че това е жилище, в което не се живее.

Нотариусите например, дори да са собственици на имота, плащат 450 лв. за винетка, защото по наредба само обитаващите жилището могат да паркират срещу 100 лв.

Художникът няма фирма и е собственик на имота, в който твърди, че живее и твори. Той коментира, че от 1986 г. това жилище съществува в този му вид.

Общината прави проверка и преценява, че в жилището не се живее и отказва винетка за паркиране. Художникът съди общината.Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай