1 113 0

5 януари: България в снимки

Снимки: БТА
Снимки: БТА
Анатоли Стайков

Във връзка с обявеният жълт код за обилни валежи от сняг и понижение на температурите, в столицата се предвижда организация за извършване на обработки срещу заледяване и почистване на снега.

В храм "Света Марина" в Пловдив бе извършен църковния ритуал "Велик Водосвет". Ритуала е известен още и като Зимен Кръстовден и Водици и се провежда в деня преди Богоявление (Йордановден).

Над 30 рибарски корабчета блокираха варненския залив и пристанището в знак на протест за няколко часа. В протеста се включиха рибари от Варна, Каварна и Балчик, които настояват за пореден път за оставката на ръководството на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Те отправиха обвинения в некомпетентност към ръководството и превръщането на ИАРА в частна фирма за репресии и печелене на пари.

В Съвета за електронни медии (СЕМ) се проведе среща между председателя на СЕМ Мария Стоянова, Александър Велев, генерален директор на БНР, Иван Димитров, изпълнителен директор на „Музикаутор”, Кирил Маричков, членове на СЕМ и други. На снимката: Мария Стоянова (средата) и Иво Атанасов.

И в най-студените зимни дни пернатите обитатели на почти изцяло скованото от лед езеро в благоевградския парк „Бачиново” - атрактивните двойки бели и черни лебеди и 57-те пъстроцветни полудиви патици, се радват на топли грижи и внимание. За да не замръзне изцяло езерото през зимата, се осигурява постоянно течаща вода.

България


Напиши коментар:


Публикувай