657 3

Бъчварова:  Действия срещу престъпността

Няма никакъв партиен егоизъм, нещо повече – даваме възможност служебното правителство да продължи акцията, без да търси пари

Стефанаки Йоанис

Правителството отпусна 7 млн. лв. за акцията „Полицай във всяко село“, за да може да се обезпечи патрулирането на униформени екипи в малките населени места, преди да бъде възможно назначаването на още 1100 полицаи.

Това обясни пред бТВ вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. С тези 7 млн. лв. създаваме възможност поне по 230 км на ден в повече да изминава един патрул, каза Бъчварова. По повод обвиненията, че с тази акция ГЕРБ си „купува гласове“ за предстоящите извънредни парламентарни избори, министърката заяви: „Правим го сега, защото сега имаме възможност. Резултатите ще се видят след 2 месеца. Няма никакъв партиен егоизъм, нещо повече – даваме възможност служебното правителство да продължи акцията, без да търси пари. Можехме да спрем и ако се върнем през април, да го направим. Но ние решихме да го направим сега.“

Бъчварова добави, че МВР си сътрудничи с частните охранителни фирми. В момента подготвяме инструкции за техните служители, за да може те и служителите на МВР да си сътрудничат по-добре, каза още тя.

ГЕРБ работи с десни партии. Реформаторите продължават да са основният ни партньор, заяви тя. На този етап шефката на МВР не коментира новоучредената партия на Христо Иванов.

Категорично обаче отрече, че границата ни като "паяжина", както твърди Иванов Не знам кой консултира г-н Иванов, една такава констатация подценява усилията на всички граничари. Само вчера има 4 души, преминали българската граница с Турция.

Мерките от последната година доведоха до този резултат. Възможно е да има случаи на корупция, установили сме някои, тези служители са отстранени. Имаме цели екипи, които са били наказани и отстранени, уточни тя.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • реалист
  Отговор
  1 15:09  08.01.17
  Поредните празни предизборни бръщолевения. "По повод обвиненията, че с тази акция ГЕРБ си „купува гласове“ за предстоящите извънредни парламентарни избори, министърката заяви: „Правим го сега, защото сега имаме възможност." ДА БЕ ПОВЕРВАХМЕ ВИ. А може ли да ви запитаме като ви трябват 1100 полицаи къде ви бяха главите, и с кой акъл съкратихте толкова много полицаи ??? И кой ще носи отговорност и каква точно отговорност ще понесе заради тези безумни съкращения наречени "реформи" ??? И като стана дума за "реформи", какво точно реформирахте в системата освен, че съкратихте действащи полицаи ???
 • Бивш симпатизант на ГЕРБ
  Отговор
  2 15:20  08.01.17
  Посипвам си главата с пепел, защото се чувствам отговорен за случилото се в милата ни Родина, а именно, че направих голяма глупост като гласувах за ГЕРБ първият път. Очаквах, че нещата най после ще се променят в положителна посока за този изстрадал народ и с чисто сърце гласувах за ГЕРБ, но когато видях резултатите след това бях най разочарования гласоподавател. Съжалявам 100-кратно за своя избор и се извинявам на всички хора в България. Простете сгреших. Знам, че с това на никого тук няма да му стане по-леко, но освен да се извиня друго не мога да направя. Втория път не допуснах такава грешка и се чудя кои са тези, които гласуваха за тях отново ? Чудя се как хората дават 2-ри шанс на същите тези, които така добре ни "оправиха". Не знам как да охарактеризирам тяхната постъпка и се сещам само за едно нещо, което се нарича "Стокхолмски синдром". На който не му е ясен да го потърси в нета.
 • 1 1 2
  Отговор
  3 15:07  14.01.17
  Помощ.Спасете ни от тази леля която не знае какво прави в МВ РЕ ТО.

Напиши коментар:


Публикувай