929 4

Българското военно разузнаване на 109 години

Българското военно разузнаване на 109 години
Калина Петрова

Ние имаме основание да се гордеем и да говорим за вас с благодарност и признание, защото въз основа на вашата всеотдайна, напрегната и опасна работа ние взимаме нашите политически решения и градим нашите военни и оперативни планове. От вашата работа зад граница зависи и животът на нашите колеги в българските контингенти. Това каза заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, на тържеството по повод 109-ата годишнина от създаването на българското военно разузнаване и празника на служба „Военна информация“.

В обръщение към личния състав началникът на отбраната генерал Константин Попов отбеляза, че ще става все по-голяма необходимостта от служба „Военна информация“, от нейната оценка за обстановката и тенденциите в кризисните райони, от навременна и достоверна информация за рисковете и заплахите в регионален и световен мащаб.

„Стилът и методите ни на работа съответстват на най-високите оперативни стандарти. Това не е наша оценка, а оценка на нашите партньори от НАТО, с които взаимодействаме“, отбеляза началникът на служба „Военна информация“ бригаден генерал Даскалов.

Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и началника на служба „Военна информация“ бяха отличени военнослужещи и цивилни служители за проявен висок професионализъм и личен принос при изпълнението на поставените задачи по укрепване на отбраната и националната сигурност на страната.

По повод празника бяха положени венци и цветя пред паметниците на загиналите военни разузнавачи при изпълнение на служебния им дълг.

София / България

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • бббббб
  Отговор
  1 15:14  12.01.17
  Ама,имаме ли разузнаване???
 • Стършел
  Отговор
  2 16:49  12.01.17
  За чий чеп ни е военно разузнаване като нямаме армия?
 • Питайте ги, да им четат документите коит
  Отговор
  3 23:07  16.01.17
  Кухи фрази, за
 • Питайте ги, да им четат документите?!
  Отговор
  4 23:09  16.01.17
  Кухи фрази,

Напиши коментар:


Публикувай