1 037 0

Хаос с разписанието на БДЖ заради снега

Произшествия и повреди са забавили 3 влакови композиции, 46 са отменени

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Анатоли Стайков

Произшествия и повреди са забавили три влакови композиции, 46 пътнически влака са отменени, това е посочено в информация на Националния щаб за зимната, обстановка на територията на страната, съобщиха от МВР, цитирани от БНТ.

Влакът "Варна-Пловдив-София" в междугарието Завой-Зимница удря изоставена каруца в габарита на жп линията. При произшествието, станало в 12.30 ч., няма пострадали, но има закъснение 15 минути.

Влакът, пътуващ между Пловдив и Зимница, с 35 пътника в него, временно е спрян заради повреда на локомотив. Произшествието е станало в 12.20 ч. Поради възникнала повреда и смяна на локомотив, се очаква закъснение с около 80 минути и на влака Варна-Шумен с 20 пътника.

БДЖ-Пътнически превози работи с 30 локомотива по-малко поради повреди, са посочили от компанията. Железопътната мрежа е проходима при зимни условия. Очаква се в участъка Добрич-Кардам превантивно да мине снегорин.

До 13.00 ч. днес са отменени 46 пътнически влака по направленията Бургас-Сливен, Бургас-Ямбол, Бургас-Варна, Карлово-Сливен-Зимница, Стара Загора-Карлово, Самуил-Силистра, Варна-Добрич-Кардам, Пловдив-Панагюрище. Където е възможно, бързите влакове обслужват като пътнически.

България


Напиши коментар:


Публикувай