Last news in Fakti

4 Април, 2024 23:30 1 699 1

Важните новини във ФАКТИ на 04.04.2024 г.

  • живко коцев-
  • тихомир безлов-
  • филип гунев-
  • андрей цеков-
  • бойко рашков-
  • таки-
  • димитър манолов-
  • ваня нушева-
  • българия-
  • слави василев-
  • димитър главчев-
  • петя банкова-
  • диплометическа кол-
  • владислав горанов-
  • кенет мартен-
  • кнсб-
  • цик-
  • бдж-
  • христо иванов-
  • кирил петков-
  • загинал-
  • вмро-
  • костадин костадинов

На хилядите достойни полицаи, пожарникари и спасители благодаря от цялото си сърце за дългогодишната ни съвместна работа

Важните новини във ФАКТИ на 04.04.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев: Напускам, вложих достатъчно в работата в услуга на обществото

МВР оповести преди минути позицията на главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. Както ФАКТИ писа той по-рано днес подаде заявление за освобождаване от длъжност по собствено желание.

Безлов: Много предизборно стана този сюжет с митницата. Полицейските досиета на Паскал са празни

„Николай Николов-Паскал отдавна беше много значима фигура, може да се каже в началото на 90-те. При опит да се намерят данни за него се оказа, че неговите полицейски досиета са празни. Като име, което има значение основно в незаконните цигари беше някъде до 2015 г.“ Това заяви в ефира на bTV Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Филип Гунев: Акцията срещу шефа на митниците е насочена към този, който я е назначил- финансовият министър

„Вече е „добра стара традиция” при всяка смяна на правителството главният секретар и директорът на митниците биват сменяни. Може би, за да се олекоти задачата на бъдещия премиер, който е от редиците на ГЕРБ. Очаквах това да стане другата седмица, защото са назначения на „Продължаваме Промяната”. Това заяви в ефира на Нова телевизия бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.
Относно повдигнатото обвинение към директора на агенция „Митници” Петя Банкова, той каза, че подобно обвинение трудно се доказва. „При преследване на организирани престъпни групи се повдигат други обвинения, по други членове от НК. Причината това да се извършва по този начин цели политически да се дискредитира този, който е назначил г-жа Банкова – финансовият министър (Асен Василев-бел.ред.)”, каза Гунев.

Андрей Цеков за тунел "Железница": Правят впечатление няколко необичайни плащания. Все едно е платено в последния час

Европрокуратурата не се е обръщала към Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) или Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) по повод разследването на тунел „Железница”. От това, което разбрах се разследва поток от пари, който не засяга държавата. Мога да кажа фактите, свързани с финансовото състояние на тунел „Железница”. Това заяви регионалният министър в оставка Андрей Цеков в предаването „Още от деня” по БНТ, цитиран от novini.bg.

Рашков: Отдавна имаме информация, че Калин Стоянов не желае да работи с Живко Коцев като главен секретар

"Отдавна имаме информация, че Калин Стоянов не желае да работи с Живко Коцев като главен секретар, изолирайки го от работата в министерството". Това заяви в "Още от деня" по БНТ Бойко Рашков, депутат от ПП-ДБ и бивш вътрешен министър.

Христанов: Таки си върна царството на границата, ще вземе парите. Остава въпроса с кой ще ги дели, с коя политвърхушка

За пореден път показах непокорство и ми падна охраната. Това е много лош знак, защото една държава трябва да може да показва, че пази борците си, които наистина са отстоявали държавните интереси. Това каза бившият зам.-министър на земеделието Иван Христанов в „Лице в лице”, по bTV, цитиран от novini.bg.

Димитър Манолов: Тази история в митниците не става за два дни, действа се за дълго време. Може и нищо да не научим

Тази история в митниците не става за два дни, действа се за дълго време. Правят се различни намеци. Не е изключено и нищо да не научим накрая, защото те там помежду си се оправят”. Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа” в „Денят на живо” по NovaNews по повод повдигнатите обвинения на директора на агенция „Митници” Петя Банкова.
Относно създадените късно снощи временни комисии в парламента Манолов обясни, че има дейности и хора, които в рамките на управлението са практически недосегаеми. За да хвърлим око върху това какви са ги вършили, те трябва да слязат от поста, на който се намират, обясни той.

Ваня Нушева: Проблемът пред предстоящите избори е не дали ще са 2 в 1, а натискът върху избирателите и купения вот

Когато партиите навлизат в периода на предизборна кампания, можем да очакваме още по-висока степен на интензифициране на напрежението, още повече, че ще имаме един работещ парламент. Тази промяна може да изиграе лоша шега на климата, в който ще бъде проведена предизборната кампания. Това каза в "Лице в лице" по bTV политологът и експерт по изборни системи Ваня Нушева, цитирана от novini.bg.

Росен Желязков: Живеем в свят с три предизвикателства

„В момента живеем в свят с три отличителни характеристики“, каза председателят на народното събрание Росен Желязков по време на специално събитие, посветено на три годишнини – 75 години НАТО, 20 години членство в НАТО и 33 години от създаването на Атлантическия клуб, провело се в София.

Слави Василев: ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета "Главчев"

ГЕРБ държи основния ключ към състава на кабинета "Главчев". Това каза пред БНР политологът Слави Василев и коментира, че ГЕРБ ще реши колко да "пусне на ПП-ДБ, на Пеевски или на други хора".

Димитър Главчев вече е избрал министрите в служебния кабинет. Ето и имената на част от тях

Людмила Петкова ще е предложението за финансов министър на служебния премиер Димитър Главчев, научи Novini.bg от свои източници.
Тя ще смени на поста сегашния финансов министър Асен Василев. В момента Петкова заема длъжността директор на дирекция "Данъчна политика". Била е и заместник-министър на финансите.
На поста си ще остане вътрешният министър Калин Стоянов, министърът на образованието Галин Цоков и министърът на транспорта Георги Гвоздейков. Управителят на НОИ Ивайло Иванов ще бъде министър на труда и социалната политика.

Кога ще отпаднат визите за САЩ за българи

За 1 година (бел. ред. октомври 2021-септември 2022 гг.) България е успяла да намали процента на отказаните визи за САЩ с 8%, сочат данните на Държавния департамент на Щатите. Това е сред основните фактори, от които зависи кога ще паднат американските визи за българи. Въпросът отново беше повдигнат днес по време на официално събитие, посветено на 75 години от подписването на Северноатлантическия договор, 20 години членство в НАТО и 33 години Атлантически клуб в България, провело в София. На него присъстваха американският посланик Кенет Мартен, председателят на парламента Росен Желязков, министри в оставка, политици.

Шефът на митниците Петя Банкова е задържана за 72 часа с обвинение, че е ръководела престъпна група

Директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова е задържана за 72 часа и е обвинена за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние, контрабанда, подкупи с още трима души, които тя не познава, каза пред медиите адвокатът ѝ Аделина Натина.

Дипломатическа кола се заби в ограда пред Софийския районен съд

Дипломатически автомобил с червен номер се блъсна в ограда пред Софийския районен съд и я отнесе, предава "24 часа".

Владислав Горанов: Димитър Главчев ще успее да внесе кабинет със солидни експерти

Правителство ще има. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева бившият финансов министър Владислав Горанов.

Посланикът на САЩ у нас: Бъдещето пред България е светло!

„Бъдещето пред България е светло! Това бъдеще, много скоро се надявам, ще се подобрява с присъединяването на България към Шенген и еврозоната“. Това каза посланикът на САЩ в България Кенет Мартен в реч посветена на 75 години от подписването на Северноатлантическия договор, 20 години членство в НАТО и 33 години Атлантически клуб в България.

КНСБ предлага две минимални заплати спрямо степента на образование

От КНСБ предлагат в трудовото договаряне да има повече от една минимална работна заплата в зависимост от образованието на трудещите се, каза в пресклуба на БТА във Велико Търново Пламен Димитров, президент на синдиката.

От ЦИК са готови за избори 2 в 1 на 9 юни. Готови са и за евровот на 9-и, а избори за парламент на 23 юни

9-и или 23-и юни са най-вероятните дати за произвеждането на предсрочни парламентарни избори у нас. Това стана ясно след среща на Централната избирателна комисия и президента Румен Радев, на която беше обсъдена организацията на предстоящите избори за Народно събрание и за Европейски парламент, съобщават от БНТ.

БДЖ купува двуетажни влакове

БДЖ ще се сдобие със седем двуетажни влака.

Те ще бъдат закупени със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, съобщиха от министерството на транспорта.

Министърът в оставка е подписал решението за избор на изпълнител за доставката на двуетажните влакове.

Обществената поръчка е била спечелена от полската фирма “Stadler Polska Sp. z o.o.”.

Влаковете ще струват около 350 млн. лева и по договор трябва да бъдат доставени до 26 месеца. Предстои в законоустановените срокове да бъде подписан и договорът с избрания изпълнител.

Паралелно с това започват и преговорите с испанската компания „Patentes Talgo SL” за доставката на 20 push-pull влака, а обществената поръчка за доставка на 35 електрически мотрисни влака предстои да бъде възобновена на етап подаване на оферти, допълват от Министерството на транспорта.

Бойко Рашков: Калин Стоянов наруши и грубо потъпка закона

Днес станахме свидетели на едно грубо потъпкване на закона. Аз съм назначил този човек за директор на ГДБОП, когато бях служебен министър. Аз съм имал вяра на този човек, че ще спазва закона. Надявал съм се, че след като бъде избран за министър, ще върши същата работа. Днес съжалявам поведението му, защото очевидно той не познава правната уредба.

Христо Иванов: Не получихме отговор дали Нотариуса е бил сътрудник на МВР

Не получихме отговор дали Мартин Божанов е бил сътрудник на МВР, каза пред журналисти в парламента Христо Иванов от „Продължаваме промяната – Демократична България“.

Кирил Петков: Свидетели сме на започването на една от най-мръсните кампании, които България е имала

Много исках да имаме честен човек шеф на щаба на изборите, защото знаех, че това, което се случи, ще се случи. Това каза съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков, цитиран от БТА. Коментара си той направи след изслушването в парламента на министъра на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов относно Мартин Божанов-Нотариуса.
„Ако нямаме честен човек за шеф на щаба на изборите, ще има безобразия на купуване на гласове, което се случи по време на местния вот, посочи Петков. Г-н Стоянов има само двама шефове. Единият се казва г-н Борисов, а другият - г-н Пеевски”, допълни Петков.

17-годишен шофьор уби спътника си, негов връстник

Седемнадесетгодишен младеж е загинал при пътен инцидент тази сутрин в Тетевенско, съобщават от Областната дирекция на МВР в Ловеч.

ВМРО: Настояваме Великденски надбавки да има за всички пенсионери, за хората с инвалидни пенсии и за майките в майчинство

Настояваме Великденски надбавки да има за всички пенсионери, за хората с инвалидни пенсии и за майките в майчинство.

От "Възраждане" ще настояват за максимално бързи и максимално крути мерки, и за задържането на Атанас Атанасов

За изслушване на директора на Служба "Военно разузнаване" бригаден генерал Венелин Венев настояват от парламентарната група на "Възраждане". Това обяви на брифинг в парламента председателят на парламентарната група и лидер на партията Костадин Костадинов, предава БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен

    4 0 Отговор
    Прочитът на събитията, през сороската призма...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол