1 416 2

Машинистът на влака-убиец в Хитрино: Вината е обща

Машинистът на влака-убиец в Хитрино: Вината е обща
Снимка: Нова телевизия
Калина Петрова

За първи път проговори пред "Нова телевизия" машинистът на влака-убиец на гара Хитрино. Димитър Михнев може да получи между 5 и 15 години затвор, ако бъде доказано, че вината за катастрофата е негова. След катастрофата и последвалия взрив, селото беше опустошено, загинаха 7 души, ранени бяха 29.

„Има хора, които искат да ме чуят и е редно да кажа и аз нещо и да ми олекне”, казва Димитър.

„И аз се мъча да си обясня защо толкова късно съм започнал да намалявам скоростта”, разказва машинистът. По думите му вината е обща.

„Според мен има струпване на обстоятелства. Сами по себе си всяко едно от тях по отделно е би довело до този трагичен инцидент”, на мнение е машинистът.

„Най-трудно ми е да живея с мисълта, че има жертви. Пораженията са огромни, но съм благодарен, че не избухнаха и други вагони”, каза Димитър.

"Не искам повече да работя тази работа. Потърсих психологическа помощ, не можех да спя. Все още, а и едва ли някога ще бъде това, което е било преди", споделя машинистът.

Как се живее с чувството за вина, каква е истината за фаталната нощ,

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ннтн
  Отговор
  1 19:21  22.01.17
  На този човечец - много му се събра!
 • тиквена инфраструктура
  Отговор
  2 20:23  22.01.17
  БДЖ с всичките си фирми, (вкл НКЖ дето се грижат за инфраструктурата), от година на година става все по-зле? затова и зачестиха инциндентите. Някой да помни преди 10-на години и повече да имаше такива инциденти, при все че съм сигурен че са имали повече работа? Няма начин и инфграструктурата да не е виновна с нещо. А с тоя човечец ще стане същото, като с машиниста на влака от Калояновец - човека с едната си ръка строши камък от основите на пътя за да покаже че правения преди половин година ремонт е бил некачествен, каза за подаваните сингали за неизправности в сигнализационната система на гарата, и съда пак го осъди. Щото трябва да има виновен, ама ако тръгнат да се ровят на дълбоко, ще трябва и шефски глави да хвърчат, затова е най-лесно да го отнесе машиниста.

Напиши коментар:


Публикувай