463 1

АПИ: Пътищата са проходими в сибирския студ

Стефанаки Йоанис

Температурите са в интервала от -20 до -5 С°.Времето над страната е облачно. Слаб до умерен вятър духа в областите: Смолян, Добрич, Разград и Варна. Пътните настилки в страната са предимно мокри и заснежени, по усойните места заледени, почистени и обработени.Ограничена видимост поради мъгла до 20 м има в района на Трън/обл.Перник/, а до 100 м в района на Плевен, Деков и Муслиево /обл.Плевен/

Магистралите:

АМ „Тракия“: област Бургас: от км 310+000 до км 325+000 п.в. Зимница-Карнобат ляво и дясно ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Срок до 27.01.2017 г.

АМ „Хемус“:Отворена за всички МПС.

АМ „Струма“: Отворена за всички МПС.

АМ „Марица“: Отворена за всички МПС.

АМ „Черно море“: Отворена за всички МПС.

АМ „Люлин“: област София: при тунел 1 /района на Мало Бучино/ – ограничено движение в дясна-активна лента на дясна тръба /посока Перник/, поради превантивен ремонт. Срок до 31.01.2017 г.

Проходи:

- „Върбишки” - затворен за всички МПС;

- „Златишки” - затворен за всички МПС;

- „Троянски” - затворен за всички МПС;

- „Айтоски” - отворен за всички МПС;

- „Предел” - отворен за всички МПС;

- „Републиката” - отворен за всички МПС;

- „Ришки” - отворен за всички МПС;

- „Котленски” - отворен за всички МПС;

-„Печинско” - отворен за всички МПС;

- „Рожен” - отворен за всички МПС;

- „Превала” - отворен за всички МПС;

- „Обзорски” - отворен за всички МПС;

- „Дюлински” - забранен за МПС над 3,5 т.;

- „Вратник” - забранен за МПС над 10 т;

- „Пампорово” - забранен за МПС над 3,5 т.;

- „Петрохан” - забранен за МПС над 12 т;

- „Твърдишки” - забранен за МПС над 10 т;

- „Шипка” - забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

Повече подробности тук.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гост
    Отговор
    1 08:56  27.01.17
    Температурите къде ги видяха през деня да са -20? Казвам през деня, понеже тогава е трафика, който кара през ноща така или иначе трябва да си внимава. Сибирски студ е -40, у нас сега е -5 до положителни в следобедните часове. В нашия град започнаха да чистят седмица след като наваля, след като беше вече втвърден снега, обледен и навсякъде имаше и все още има дълбоки коловози. Ако бе остъргано навреме, сега щеше да е съвсем различно, няма организация в кварталите, няма предупреждения къде да се спира и къде не. Ако поставят по едни табели на участъците за почистване, хората няма да спират и ще може лесно и бързо да се почисти паркинг зоната до пътя, а не през кола през две да има огромни буци лед. Ганьо си е Ганьо и няма кой да мисли за организация и логистика, шефа дава лопати на циганите от комуналните да хвърлят от камиона пясък, а прибира милионите за почистване и после се казва, много сняг наваля, не може да се справим. Няма сециализирана апаратура, техника, машини: използват се строителни и селскостопански машини, нищо общо със снегопочистващ инвентар.

Напиши коментар:


Публикувай