641 3

ЦИК имаше време да реагира за машинното гласуване

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Калина Петрова

ЦИК имаше достатъчно време да реагира от законодателна гледна точка за машинното гласуване. Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ при регистрацията на партията за изборите. Според нея председателят на ЦИК е имал възможност да потърси 43-ото Народно събрание, ако смяташе, че са необходими промени в Изборния кодекс, свързани с организацията на изборния процес. Десислава Атанасова изрази надежда, че казусът с машинното гласуване ще бъде разрешен, още повече, че служебният министър на финансите вече е направил предложение за увеличаване на средствата по план-сметката за произвеждане на изборите. Според нея е имало възможност да се организира обществена поръчка за машините. Все пак в момента, посочи представителят на ГЕРБ, не е време за оставки в ЦИК заради несвършена работа, защото комисията трябва да проведе вота. Вина за ситуацията нямало нито редовното правителство на Борисов, нито служебното на Герджиков. Отговорността е на някой, който не беше прочел Изборния кодекс до момента до произнасянето на ВАС, посочи Десислава Атанасова. Тя подчерта, че ЦИК би трябвало да е наясно с разпоредбите на закона.

ГЕРБ отново е първата партия, внесла необходимите документи в Централната избирателна комисия (ЦИК) за участие в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Административният секретар на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов, председателят на младежката структура на ГЕРБ Георг Георгиев, Димитър Главчев и Десислава Атанасова, както и младежи от ГЕРБ, внесоха папките с 9999 подписи за участие на партията в изборите.

„Това е една добра традиция, която тръгна от 2007 г., благодарение на Младежи ГЕРБ. Тя беше спазена и днес - в първия ден и час за регистрация в ЦИК ние подадохме документите, които бяха приети без забележка. Събрали сме над 27 000 подписа на хора, които подкрепят регистрацията на ПП ГЕРБ за предстоящите парламентарни избори ", каза Цветомир Паунов. Той благодари на младежите от софийската структура на ГЕРБ за активното им участие.

Административният секретар на ГЕРБ подчерта, че партията е в добра организационна подготовка. „Имаме желанието и увереността да спечелим предстоящите предсрочни парламентарни избори. Ние няма да изневерим на нашия основен принцип - да водим позитивна кампания, да не се поддаваме на популистките настроения", каза Цветомир Паунов.

Във връзка с предизборната програма на ГЕРБ той заяви, че по нея се работи много активно. "По нея работи лично председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той координира дейността на експертите и министрите, които пишат програмата. Съвсем скоро тя ще бъде обявена, в подходящ момент - пред обществеността и пред медиите", каза още Паунов.

София / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  1 12:09  02.02.17
  ЦИрК... Клоуни, лялялячи и маймуни! Пак почва ЦИрК-а!
 • Г(Е)РОБ
  Отговор
  2 12:18  02.02.17
  Нищо вече не остана освен да си избърша задника с поредната бюлетина! Поне ще мирише по-хубаво от властта!
 • Гост
  Отговор
  3 12:38  02.02.17
  За да може да се отложи датата на изборите са готови на всичко, а и веднага се намери точната марионетка за това, няма значение, че обикновените данъкоплатци ще бъдат натоварени с още 23 млн.

Напиши коментар:


Публикувай